55% українців у війні звинувачують владу Росії, а 38% – народ

2184 0
При тому, 70% вину за вторгнення покладають на білоруську владу і лише 24% – на владу та народ Білорусі.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

55% українців вважають, що у війні проти України винна влада Росії, ще 38% – звинувачують владу та народ РФ. Такі результати опитування соцгрупи «Рейтинг», яке провели 1 березня 2022 року.

Говорячи про Білорусь, 70% покладають вину за вторгнення виключно на білоруську владу, і лише 24% – на владу та народ Білорусі.

Читайте також: «Ми – народ, який за тиждень зламав плани ворога», – Зеленський

У південних та східних регіонах менше звинувачують народ та владу Росії у розв’язанні війни проти України, і вважають винним у ній лише керівництво РФ.

Щодо Білорусі, то в усіх макрорегіонах переважна більшість (від 60% на Заході до 80% на Сході) покладають провину за вторгнення лише на керівництво цієї держави.

Нагадаємо, що Генеральна Асамблея ООН ввечері 2 березня прийняла історичну резолюцію із засудженням російської агресії проти України. Зокрема, резолюція вимагає в росії припинити напад на Україну та вивести свої війська з її території. Документ отримав значну підтримку: за проголосувала 141 держава, проти – 5 (росія, Білорусь, Сирія, КНДР, Ерітрея), 35 утрималися (серед них Китай, Індія, ПАР, Казахстан, Пакистан, Іран, Ірак, Куба, ЦАР).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!