Політична реклама

Вакцину від грипу доставлять в Україну в середині вересня

1578 0
У цьому сезоні світ очікує на два види грипу типу А - це штами H1N1 - Каліфорнія та H3N2 - Вісконсин.

Каліфорнія - це той самий пандемічний свинячий грип, який розгулює Україною ще з 2009 року. Ним вже майже всі перехворіли.

А ось випадків зараження H3N2 минулого року було небагато. Тому цей штам частіше траплятиметься цієї осені та зими. Втім, цілком ймовірно, що активність проявить і штам Вікторія. Це новий різновид вірусів групи В. Імунного захисту від нього в українців немає.

Якщо порівнювати симптоми, то пандемічний (свинячий) грип крім респіраторних симптомів завжди давав і виражені шлунково-кишкові прояви. А от віруси, які будуть активні в цьому сезоні, викликають тільки респіраторні симптоми, і потрібно зуміти вчасно розпізнати грип це чи ГРВІ.

Вакцина, актуальна для нинішнього сезону, вже розроблена і навіть запущена у виробництво. Багато європейських країн зараз починають вакцинацію.В Україні вакцина з'явиться в другій половині вересня.

Джерело: Уніан


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!