На Львівщині збільшилася кількість хворих на ГРВІ

808 0
У області спостерігається ріст захворюваності на 4,4%.
Фото: ljubaphoto/GettyImages

Фото: ljubaphoto/GettyImages

За минулий тиждень, 11-17 грудня, у Львівській області зареєстрували 12 122 випадки гострих респіраторних вірусних інфекцій проти 11 585 випадків за попередній тиждень – ріст захворюваності на 4,4%. Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ, включно із COVID-19 вищий на 13,5% за епідемічний поріг 434,07. Про це повідомила пресслужба Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

У трьох випадках вірусологічна лабораторія визначила віруси грипу А. Летальних випадків унаслідок грипу не зареєстровали.

Зокрема, на коронавірусну інфекцію захворіло 420 осіб проти 357 за попередній тиждень - ріст на 15%. Зареєстровано 1 летальний випадок серед осіб старше 65 років. Знаходилися на стаціонарному лікуванні 40 пацієнтів.

Читайте також: В Україну доставили нову протикоронавірусну вакцину. У чому її особливість

Від початку епідемічного сезону у Львівській області проти грипу вакциновано 14 648 осіб, з них 7 189 - осіб з групи медичного та епідемічного ризику. Вакциновано проти коронавірусу однією дозою 1 102787 осіб, другу дозу отримали 1 039461 особа, першу бустерну – 211479 осіб, другу бустерну – 24878 мешканців Львівщини.

Нагадаємо, у найближні дні в Україні слід очікувати пік захворюваності на коронавірус. Такий прогноз зробив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону. Це може бути, зокрема, тому що холодна пора року послаблює імунітет, а отже – і стійкість організму до гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ). Одне з таких – COVID-19, що може мати серйозні наслідки для здоров’я. Це гостре респіраторне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом від інфікованої людини. У Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб підготували поради, як вберегтися від цієї хвороби. 

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!