Політична реклама

59% офісних працівників живуть роботою - дослідження

2035 0
59% офісних працівників вважають себе трудоголіками і живуть роботою. Вони регулярно працюють понаднормово та у вихідні, а також обмірковують робочі проблеми на дозвіллі.

Найбільше трудоголіків серед ТОП-менеджерів – 76%, найменше – серед лінійних співробітників – 32%.

Про це свідчить дослідження, яке провів Міжнародний кадровий портал hh.ua, - зазначає "ЗІК".

В опитувані взяли участь 642 працівників офісу з різних регіонів України.

Тих, хто вважає себе трудоголіком лише тому, що отримує щире задоволення винятково від роботи, дуже мало (4%). Серед них 3% жінок і 6% чоловіків. І, звичайно, найбільший відсоток тих, хто живе роботою і отримує від цього задоволення, серед ТОП-менеджерів.

Оцінюють трудоголізм респонденти по-різному. Третина з них вважає, що бути трудоголіком – добре. 44% впевнені, що це негативна риса, але ще чверті важко оцінити таке явище.

Більшість офісних роботяг вважає себе «трудоголіками мимоволі». Вони схильні нарікати на те, що інакше просто неможливо вижити, або ж звинувачують боса в надмірній кількості завдань. З доброї волі трудоголіками стали 39% опитаних.

Є кілька основних ознак, за якими люди відносять себе до трудоголіків. Насамперед, це постійна сконцентрованість на роботі, неможливість відволіктися. Також часто згадують повну заглибленість у роботу, відсутність часу на будь-що інше, крім роботи. Серед менш важливих ознак – відсутність відпусток і заяви знайомих про те, що людина – трудоголік.

Завдяки опитуванню з’ясувалось, що більше за інших зайняті на вихідних ТОП-менеджери (59%), рідше – керівники середньої ланки (50%). А ось лінійні фахівці відпочивають увесь призначений їм за законом час, лише 20% з них іноді мають виходити на роботу у неробочі дні.

Слід також зазначити, що 90% опитаних із тих чи інших причин постійно затримуються на роботі. Причому більшість з них (52%) роблять це як мінімум  раз на тиждень. Як і у попередньому випадку, простежується аналогічна закономірність: чим вища посада, тим довший робочий день.

Думки про робочі проблеми у неробочий час турбують ТОПів значно частіше, ніж їхніх підлеглих. 85% опитаних начальників використовують свій вільний час для обмірковування робочих завдань, як мінімум, раз на тиждень. Їхні підлеглі також схильні роздумувати про роботу на дозвіллі, але значно рідше – всього кілька разів на місяць.

Лише 14% респондентів назвали роботу сферою, яка приносить їм найбільше задоволення у житті. Для більшості опитаних це місце займають особисте життя та сім’я. Якщо сім’я важлива для представників обох статей, то особисте життя більше цінують чоловіки, ніж жінки. А ось головне задоволення у розвагах знаходять 20% опитаних чоловіків і лише 10% жінок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!