6 фактів про авіакатастрофу літака поблизу Львова. Оновлено

5543 0
На Львівщині 4 жовтня розбився двомісний літак канадського виробництва «Zenair» Zodiac CH 601. Про це повідомляють у прес-службі ДСНС та МВС. Пропонуємо 5 фактів про аварію.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

1. Легкомоторний літак, який розбився на Львівщині, не зробив аварійної посадки через пошкоджене крило. Саме технічну несправність називають попередньою причиною катастрофи. «Під час маневру в літака сталася поломка одного з крил, але ми зараз аналізуємо всі точки зору очевидців інциденту, бо одні кажуть, що одне крило, а інші – що два були пошкоджені», – зазначив начальник Городоцького РВ МВС України Олександр Прокопчук. На місці події і далі працюють слідчі.

2. Літак належить Ярославу Наконечному, підприємцю, який є власником готелю «Райский сад» і виготовляє тару з пластмаси. Літаком чоловік володіє з 2006 року. Це спортивне судно призначене для спортивних і туристичних перельотів.  «Літак сертифікований, нещодавно пройшов техогляд, був справний. Також за штурвалом був досвідчений пілот з багаторічним стажем – Ігор Кіт, медогляд він пройшов, все було добре. », – сказав начальник Львівського аероклубу Сергій Семенов.

3. Рятувальники підтвердили загибель у катастрофі двох людей. При цьому пасажира затисло в літаку, а тіло пілота знайшли на певній відстані від місця падіння. Загиблим було 54 та 31 рік. Про це повідомила керівник прес-служби ГУ МВС Львівщини Світлана Добровольська.

4. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

5. Також повідомляється, що літак базувався на аеродромі «Цунів» у Городоцькому районі та його використовували у бізнесі для екскурсійних прогулянок усіх бажаючих. Наразі на аеродромі цю інформацію не коментують. Але замовити екскурсію літаком Tvoemisto.tv уже не змогло – кажуть, що послуга тимчасово не доступна.

6. Пасажиром легкомоторного літака, який розбився у Городоцькому районі у неділю був 31-річний львівський програміст Валерій Сєлєв, а за штурвалом перебував досвідчений львівський пілот Ігор Кіт. Літак постійно базувався на аеродромі «Цунів» у Городоцькому районі. Його щовихідних використовували для прогулянок туристів і всіх охочих. Програміст, який загинув разом з пілотом, був саме таким туристом. За 10-хвилинний політ він заплатив майже 2 тис. грн. Валерій Сєлєв жив у Львові та останні два роки працював у шведській ІТ-компанії «Remit», яка має представництво в місті та входить у десятку найбільших ІТ-компаній Львова. 

За інформацією: tyzhden.ua, zaxid.net, ukrinform.ua, press-centr.com.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!