5 головних новин Львова. Львівська інфекціоністка про роботу і мрії у час пандемії та «дякую» до Дня медика

5481 0
Найважливіше за 21 червня.
Photo by Andriyko Podilnyk on Unsplash

Photo by Andriyko Podilnyk on Unsplash

1. Найбільше обурює, що люди не вірять у коронавірус. Львівська інфекціоністка про роботу і мрії у час пандемії.

Наталія Смолинець – лікарка-інфекціоніст із 30-річним досвідом роботи. У Львівській обласній інфекційній лікарні працює з 2008 року. До пандемії коронавірусу очолювала друге дитяче відділення в лікарні, але тепер, каже, «всі ми стали ковідологами». Лікарка розповіла Tvoemisto.tv, як працює у цей складний час та що мріє зробити, коли світ піде на поправку.

Читайте такожВООЗ припинила дослідження протималярійного препарату на пацієнтах із коронавірусом

2. На Львівщині зафіксували 101 новий випадок інфікування коронавірусом. Нагадаємо, 17 червня в області був зафіксований «абсолютний рекорд» кількості нових хворих на Covid-19 – 171 особа.

Загалом станом на 21 червня на Львівщині лабораторно підтверджено 3 780 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 668 людей, померли – 114.

В Україні за добу 735 нових хворих на Covid-19. Разом – 36 560 особи. Вилікувалися – 16 509 (плюс 103), а померло 1 002 (плюс 8).

Читайте такожTurkish Airlines відновить рейси в Україну з 1 липня

3. Померлого від коронавірусу Івана Гайду посмертно нагородили орденом «За заслуги». Іван Гайда був начальником Військово-медичного клінічного центру Західного регіону та помер від коронавірусу 18 червня. Він помер у Києві у віці 58 років.

4. Чорногорія відкрила кордон для українців, але за однієї умови. Влада країни вирішила відкрити кордони для іноземних громадян, дозволивши в’їзд українцям, але з наявністю негативного результату тесту на коронавірус. Тесту має бути не більше, ніж 48 годин.

Читайте також: Зв’язкова УПА Ольга Ільків святкує 100-річчя

5. До Дня медика на фасаді лікарні швидкої допомоги у Львові відкрили мурал, присвячений лікарям. На самому муралі зображена лікарка, яку малює хлопчик і пише їй «дякую». На тлі її халату буде видно силует Львова. А на другій стіні – дівчинка випускає жовто-блакитного повітряного змія як символ надії. З’єднує їх кардіограма життя. Висота муралу – 21 метр.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!