7 речей про Львів, які варто знати цього тижня

2387 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.

СityLife

Виготовлення паспорту у Львові тепер можна оплатити безпосередньо у місці його видачі. У більшості районних відділів Державної міграційної служби у Львові, окрім Личаківського району, вже встановлено термінали для оплати послуг. З вересня у школах Львова почнеться активна фаза військово-патріотичного виховання – військові та медики викладатимуть львівським школярам «Захист Вітчизни».  А також у місті планують змінити розклад навчання школярів, аби економити газ.

Економіка

В Україні хочуть скасувати 13 податків. Про які саме збори йде мова? Активісти готують рейд магазинами Львова, аби перевірити, як вони маркують російські товари. А також повний перелік підприємств, що належать росіянам і зареєстровані на Львівщині.

Урбаністика

У Львові є чимало молодих архітекторів, які хочуть покращити Львів. Топ-5 ідей, як покращити місто: від музею електрифікації до зоосаду. На Підзамче почали реставрувати дерев'яні брами, а актори театру імені Лесі Українки зголосились допомагати з доглядом за деревами, які активісти висадили в нижній частині вул. Городоцької.

Транспорт

У Львові до вересня обіцяють облаштувати 8 платних паркінгів. Таксистам у Львові заборонять наперед повідомляти вартість проїзду. Один з перевізників Львова закупив нові автобуси. З 8 серпня тарифи на проїзд у пасажирських потягах збільшилися на 10%, ще на 10% вартість проїзду збільшиться з 1 жовтня цього року. А також як пасажири "Інтерсіті+" можуть економити на квитках.

Цікавості

Наприкінці минулого тижня президент Грузії (2004-2013) Михаїл Саакашвілі побував у Львові. Всі найцікавіші тези, думки та цитати з виступів відомого грузина у Львові – на Tvoemisto.tv.  Крім того, ми у всіх деталях розпитали, як створити ОСББ у Львові, а також що важливо знати при відмові від послуг ЖЕКу. І ще – місця у місті звідки видно Львів, як на долоні.

Культура

Студенти-іноземці відвідали львівські музеї, а опісля склали топ-5 недоліків, які відрізняють львівські музеї віє європейських. У вересні Тарас та Мар'яна Прохаськи представлять у Львові дитячий детектив з музичним сюрпризом. А також у Львові продаватимуть книги, аби підтримати військових.

Спецпроекти tvoemisto.tv

Цьоготижневі герої рубрики DayLook – львів'янка, що у свої 86 не втрачає почуття стилю та уродженка Івано-Франківська, що понад 35 років живе у Мурманську. Для проекту Львів'яни та їх транспорт голова фанатського руху "Карпат" Тарас Павлів показав нам свій 44-річний мінівен Volkswagen T1.  А людина Твого міста цього тижня – Ігор Юхновський.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!