Політична реклама

Аспірантки та студентки мають право на допомогу у зв'язку з вагітністю

1678 0
Аспірантки, докторантки, студентки вищих навчальних закладів I – IV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладів відносяться до категорії осіб, які не є застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування і, відповідно, вони мають право на допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами.

Жінка, яка продовжує навчання, має право на виплату стипендії або допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами за її  вибором, - повідомляє управління соціального захисту Львівської міської ради. Допомога призначається у розмірі місячної стипендії. 

При цьому допомога призначається з дня припинення виплати стипендії по день закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

Розмір допомоги встановлюється шляхом множення середньоденного доходу на кількість календарних днів тривалості відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, але не менш ніж 25 відсотків від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи з розрахунку на місяць.

Допомога по вагітності та пологах студенткам, аспіранткам, докторанткам призначається згідно з довідкою встановленого зразка, виданою лікувально-профілактичним закладом, органом праці та соціального захисту населення за місцем проживання.

Допомога може бути призначена за місцем фактичного проживання за умови подання довідки про неодержання зазначеної допомоги в органах праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Для отримання детальнішої інформації мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до районних відділів управління соціального захисту:

Галицький:               тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:          тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:            тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:         тел.:  237-50-81     (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський:     тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:             тел.:  254-64-80     (просп. Червоної Калини, 66)

 «Єдині приймальні» районних відділів соціального захисту працюють без обідньої перерви, з понеділка до четверга з 8 до 19 год., в п’ятницю з 9 до 16:45 год


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!