Більшість українців дізнаються новини через телебачення. Результати опитування

2716 0
Цей же вид ЗМІ користується і найбільшою довірою у споживачів інформації.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Київський міжнародний інститут соціології на замовлення ГО «Детектор Медіа» провів серед українців опитування про користування ЗМІ. Про це повідомляє ВВС Україна з посиланням на звіт КМІС.

Результати опитування показали, що 74% опитаних дізнаються новини про події в Україні та світі з українських телеканалів. Торік таких людей було на 12% більше.

Читайте також: Чим найбільше пишаються мешканці Львівщини. Результати опитування

Інтернет-видання з результатом 27,5% посіли друге місце, що несуттєво відрізняється від минулорічних показників опитування (27,1%). 23,5% опитаних кажуть, що дізнаються інформацію із соцмереж, а 10,6% – від родичів, друзів та близькихю

За даними КМІС, українським телеканалам довіряють 40,6% опитаних, інтернет-виданням – 13,9%, соцмережам – 12,4%, родичам і знайомим – 6%.

Читайте також: Львів'яни стали частіше ходити до приватних лікарів. Результати дослідження

Щодо критеріїв вибору ЗМІ як джерела інформації, то близько третини опитаних (28,4%) обирають ЗМІ, чиї погляди перегукуються з їхніми власними. Трохи більше – 30,4% – звертають увагу на якість контенту, 17,6% - на зручність доступу. Натомість репутацією засобу масової інформації під час вибору джерела новин цікавляться лише 16,3% опитаних. Водночас понад чверть респондентів сказали, що не можуть відрізнити правдиву інформацію від фейкової, 52% вважають, що можуть поратись із цим.

Опитування КМІС проводилося у лютому 2019 року в усіх регіонах України, окрім Криму і тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка не перевищує 3,3%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!