На правах реклами

Дорога та розвинена інфраструктура. Як європейський забудовник змінює околиці Львова

5339 0
Під час будівництва «Королеви Гори», що за 8 км від центру Львова, подбали про відпочинок і дозвілля дітей та дорослих.
фото надане забудовником

фото надане забудовником

Біля Львова, у селищі Бірки, будують котеджне містечко «Королева гора» із 39 будинків у скандинавському стилі. Зокрема там, в екологічній зоні на межі із заповідником «Нове розточчя», має бути власна інфраструктура, дорога, територія розваг та міні-дитсадок.

Будівництво веде польський забудовник, який вже створив житловий комплекс такого формату в Варшаві. За його словами, у межах комплексу створять усе необхідне для дітей – від спортивних розвиткових програм до гуртків, де вивчатимуть англійську мову й технології. Окрім цього, під час будівництва «Королеви Гори» подбали про відпочинок і дозвілля дорослих. Йдеться про фітнес-центр, СПА, офісні приміщення, ресторан, магазин, пекарню та кав’ярню поблизу. Зараз готовими є шість котеджів.

«Надихнувшись красою Львова та околиць, гостинністю місцевих мешканців та потенціалом України, ми вирішили поділитись досвідом у галузі будівництва. Упевнені, що таке житло оцінять в Україні, оскільки обрали неповторну локацію для будівництва – справжні маленькі Карпати, поруч з заповідним лісом «Нове Розточчя», на відстані 8 км від центру Львова. Так, хочемо забезпечити комфортним житлом тих, хто цінує життя в затишній, екологічній атмосфері, однак неподалік від міста, де проводить свою основну діяльність», – каже Войцєх Пьотр Гацковський, власник виробничих та будівельно-інвестиційних компаній Lighthouse Development UA, Lighthouse Development, PRO development у Польщі та Україні.

Водночас, як розповів Tvoemisto.tv керівник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис, компанія готова інвестувати у житло, що поблизу Львова, роблячи акцент саме на повноцінній інфраструктурі.

«В Україні немає багатьох вимог до забудовників. Зокрема, законодавство в нас не регламентує кількість паркомісць поруч із ЖК. У Німеччині, наприклад, якщо будуватимете, то вас зобов’яжуть на кожне житло площею до 80 кв. м – одне паркомісце, якщо більше 80 квадратів – півтора або два», – каже він.

На думку Романа Матиса, житло має пропонувати додаткові сервіси, як-от: магазин, ресторан чи кафе, паркомісце, спортзал тощо. І польський забудовник Lighthouse Development UA, що будує котеджі в Бірках, хоче подбати не лише про якість будівництва, а й про інфраструктуру.

«Lighthouse Development UA і PRO Development прийшли на ринок Львова зі своїми правилами. Вони точно змінять ситуацію на ринку нерухомості. Погодьтесь, адже якщо постане питання: купити житло із паркомісцем, з наявною інфраструктурою, магазином, спортзалом, дитсадком тощо і без, ви точно оберете, те, що дасть вам комфорт. Особливо, якщо й ціна конкурентна. Живучи в котеджному містечку «Королева Гора», у вас не буде необхідності виїжджати за межі, бо все буде на місці», – додає Роман Матис.

Окрім цього, що стосується дороги до Бірок, то у межах проєкту будівництва північної об’їзної Львова у селі будуватимуть дорогу. Про це раніше Tvoemisto.tv розповів керівник Служби автомобільних доріг Олег Береза.

«Зараз закінчуємо проєкт і викупляємо сорок земельних ділянок. Із наступного року там робитимемо дорогу», – каже він.

За його словами, північна об’їзна матиме цементно-бетонне покриття, по дві смуги руху у кожному напрямку, 2-4 метрові шумозахисні екрани у межах населених пунктів, надземні або підземні переходи. Рух на трасі запускатимуть у два етапи: від Бірок до Гряди та від Бірок до Запитова. У Бірках, Гряді та Запитові збудують три розв’язки на перетині з іншими трасами.

Ольга Коваль

Фото спікерів надані забудовником


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!