Бійці ЗСУ відбили 12 атак ворога, – штаб ООС

1048 0
Українські військові завдають загарбникам втрат у живій силі і техніці.
Фото мілітарного порталу

Фото мілітарного порталу

Українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили 26 травня 12 атак ворога, повідомляє штаб ООС. За добу військовослужбовці знищили:

  • 1 танк;
  • 5 артилерійських систем;
  • 5 одиниць бойової броньованої техніки;
  • 5 ворожих автомобілів.

 

Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили ворожий багатоцільовий гелікоптер Ка-52, крилату ракету та безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10». При тому окупанти обстріляли більше 50 населених пунктів у Донецькій і Луганській областях, зруйнували і пошкодили 60 цивільних об’єктів, з них: 55 житлових будинків, школу, видобувне підприємство, адмінбудівлю бази відпочинку, пожежну частину. У результаті цих обстрілів загинуло 9 цивільних осіб, ще 14 отримали поранення і травми різного ступеню важкості.

Читайте також: Росія атакує на кількох напрямках одночасно, намагається відновити наступ на Слов'янськ

Уздовж усієї смуги оборони вони застосовують бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем, завдає ракетно-бомбових ударів по цивільних об’єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах.

Нагадаємо, згідно з даними зі зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 26 травня, російські війська ведуть активні бойові зі спробами наступу відразу на кількох напрямках сході та півдні України. На Слобожанському напрямку ворог намагається покращити своє тактичне положення в районі Ізюма та відновити наступ на Слов’янськ. Систематично з високою інтенсивностю обстрілює райони, де зосереджені українські війська.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!