«Бог серед міста, і воно не похитнеться». Про що говорив президент у Великодньому зверненні

2754 0
Святкове звернення президента записали у Софійському соборі, який заклали тисячу років тому. Він пережив ординську навалу і нацистську окупацію, і нині дає віру в нову перемогу України.
Фото:president.gov.ua

Фото:president.gov.ua

Сьогодні вранці, 24 квітня, президент Володимир Зеленський привітав українців з Великоднем з собору Софії Київської – у своїй молитві президент просив Бога захистити кожного українця і дати сили для боротьби і перемоги. 

«На Великдень ми просимо в Бога великої благодаті, щоб здійснилася наша велика мрія – це ще один Великий день, день, коли в Україні настане великий мир. А з ним – вічна злагода й процвітання. З вірою та впевненістю в це я вітаю всіх вас з Великоднем», – сказав він.

У святковому привітанні, яке записали у великій святині українського народу – Софійському соборі, президент нагадав, що цей собор був закладений тисячу років тому, пережив ординську навалу і нацистську окупацію, і нині дає віру в нову перемогу України в те, що «нас не знищить жодна орда, жодна нечисть».

«На нашому боці правда, люди, Господь і вище небесне сяйво – сила заступниці роду людського Богородиці Оранти. Вона наді мною, вона над нами усіма. Допоки є Оранта – є Софія, а з нею стоїть Київ, а з ними – уся Україна. Над образом Оранти написані слова з Книги псалмів: «Бог серед міста, і воно не похитнеться. Бог йому допоможе перед світанком». У цей великий день ми всі віримо, що наш світанок скоро настане», – сказав він.

Читайте також: У Львові визначили правила святкування Великодня в умовах воєнного стану

Володимир Зеленський  зазначив, що нині, у день Воскресіння Христового, що символізує перемогу життя над смертю, кожен українець просить одного: «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

У своїй молитві Зеленський просив зберегти життя всіх українських захисників і тих, хто їм допомагає – волонтерів, медиків, рятувальників, зберегти «усіх матерів, усіх, хто чекає сина чи доньку з війни, і дати сили тим, хто не дочекався свою дитину з війни». Президент просив, щоб «наші діди і батьки, які будували цю країну, а сьогодні бачать, як її руйнують, побачили, як наша земля буде звільнена і відбудована».

Ми віримо, казав президент, що Бог під час Великого суду не забуде тих, хто забув усі його заповіді і нищив нашу країну: Бучу, Ірпінь, Бородянку, Чернігів, Маріуполь та інші міста-мученики і їхніх героїчних захисників.  

«Наші серця сповнені лютим гнівом, наші душі сповнені лютою ненавистю до загарбників і всього, що вони накоїли. Не дай люті зруйнувати нас зсередини. Перетвори її на добру силу, аби перемогти сили зла. Вбережи нас від розбрату і розколів. Не дай нам втратити єдність. Зміцни нашу волю і наш дух. Не дай нам втратити себе. Не дай нам втратити жагу до свободи, а отже – не дай нам втратити запал до праведної боротьби. Не дай нам втратити надію на перемогу і почуття власної гідності – а отже не втратити власну свободу, не втратити Україну, а отже – не втратити віру», – сказав він.

Читайте також: Французька кухня, віденські бали. Як жили львів'яни сто років тому

Володимир Зеленський сказав, що велике свято сьогодні дає українцям велику надію і непохитну віру в те, що «світло переможе темряву, добро переможе зло, а життя переможе смерть, а отже неодмінно переможе Україна». 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!