До чого відкрив доступ Держархів Львівщини та які статки у ректора Львівського ветеринарного університету. Підсумки доби

960 0
Нині 20 квітня та 787 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Нова квартира та авто для сина-студента. Декларація ректора Львівського ветеринарного університету. Сім’я Стибель задекларувала 3 млн 216 тис. доходів. Найбільша частина – спадок сина, який становить 1 млн 931 тис. грн. Зарплата ж ректора за рік – 432 тис. грн.

Читайте також: У торговому центрі Львова на хабарі затримали керівницю однієї з лікарень області. Вона за гроші встановлювала фіктивну інвалідність військовозобов’язаним.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 102 бойових зіткнення, з них 31, 23 та 23 на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Українська авіація завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу та 1 пункту управління противника.

Уночі російські окупанти завдали чергового масованого удару по Україні, застосувавши крилаті ракети різних типів. Дані щодо цієї терористичної атаки уточнюються.

Читайте також: ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22МЗ, який обстрілював Україну. Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22, якими російські терористи убивають українців.

Та: У Львівському ТЦК та СП відреагували на затримання чоловіка працівниками військкомату. Проведуть службову перевірку.

Тема дня: Історії родин та львівських вулиць. до чого відкрив доступ Держархів Львівщини. Віднедавна документи з’явилися у вільному доступі в мережі. Журналістка Tvoemisto.tv побувала в архіві та розповідає, що ще там можна знайти, чому важливо оцифровувати історичну спадщину, як будівельні справи допомагають у відбудові України та як не загубитися в архівних фондах.

Читайте також: Як формувались оборонні укріплення Львова у ХІV–ХVІІ століттях. Кандидатка архітектури, доцентка кафедри дизайну та основ архітектури Національного університету «Львівська політехніка» Ольга Оконченко та старший викладач кафедри дизайну і технологій Київського національного університету культури і мистецтв Ігор Оконченко, які понад 20 років займаються дослідженням оборонних споруд, розповідають про львівські фортифікаційні укріплення.

Та: У Львові відбудуться екскурсії-розповіді про тих, на честь кого названі нові вулиці міста. Вони пройдуть 27-28 квітня.

Ключові події:

1. ЄС виділить 15 млн євро на реалізацію проєктів на Львівщині. Що планують зробити. П’ять з 16 проєктів сприятимуть адаптації до зміни клімату, підвищуватимуть стійкість до стихійних лих і катастроф. Ціль інших семи – сприяння доступу до води та стале управління водними ресурсами. Чотири мають на меті посилити захист та збереження природи, біорізноманіття та зеленої інфраструктури.

Читайте також: Ореста Чемериса обрали ректором Львівського медуніверситету. Тепер він має укласти контракт з університетом строком на п’ять років.

Та: Суд у Львові заборонив ще одну проросійську політичну партію. Йдеться про «Соціал-патріотичну асамблею слов’ян» (СПАС);

2. 13 команд створюватимуть проєкт відновлення музею Шухевича. Загальний призовий фонд конкурсу становить 500 тисяч грн.

Читайте також: У Львові проводять реставрацію майже сторічної вілли. Що відомо та чи є на це дозвіл. Як розповіла Tvoemisto.tv керівниця управління охорони історичного середовища Львівської міськради Тетяна Балукова, управління надавало висновки щодо проведення аварійно-відновлювальних робіт, адже наразі дах вілли перебуває в катастрофічному стані;

3. 20 млрд грн необхідно для реконструкції й будівництва очисних споруд Львівщини. Заплановані 92 заходи, які почнуть реалізовувати в 2025 році.

На цю ж тему: У Львові обговорять реформу управління відходами та які є бар’єри у її впровадженні.

Читайте також: На Хрещатику ремонтуватимуть дорогу, рух транспорту буде обмежений. Роботи планують завершити до 17:00 20 квітня.

Окрім того, на Вокзальній площі зміниться організація руху транспорту.  

А також: У Києві паркування знову стане платним. Зокрема, в будні з 8:00 до 22:00;

4. Караванська і Половинка представили у Львові виставу-дефіле «Розмова птахів». Фото. Моделями були артисти та артистки балету Львівської національної опери.

Читайте також: Чи передадуть Львову наступного року тюльпани із Нідерландів. Обіцяють – 100 тисяч цибулин;

5. Львів’ян запрошують на Великдень до Шевченківського гаю. Лунатимуть гаївки як в автентичному, так і в сучасному виконанні.

Читайте також: На вихідних у Львові прогнозують заморозки. Коли очікується потепління. У суботу хмарно, удень до 12° тепла. У неділю часом невеликий дощ. Уночі 1 – 6° тепла, місцями заморозки; вдень до 13°. 22 квітня короткочасні дощі. Уночі 1 – 6° тепла, вдень 6 – 11°. 23 квітня уночі 1 – 6° тепла, заморозки; удень до 13°. 24-25 квітня дощитиме. Уночі 2 – 7° тепла, вдень 6 – 11°. 26 – 27 квітня без опадів, температура зросте до 16°.

Та: Гору Піп Іван замело снігом. Фото.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!