Будувати новий СІЗО у Львові хочуть на початку літа

7700 0
Перенесення СІЗО на околиці може коштувати 572,2 млн грн.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Мін’юст планує наприкінці травня – на початку червня розпочати переносити слідчий ізолятор у Львові з центру міста у на околицю. Про це у своєму відеозверненні повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Читайте також: В’язнична реформа: У Мін’юсті анонсували камери підвищеного комфорту в СІЗО

Цей проєкт він називає одним із джерел фінансування нового будівництва інфраструктурних об’єктів.

«Ми почнемо міняти наші старі будівлі слідчих ізоляторів, розташованих у центральних частинах міст, на нові будівлі на околицях. Першим таким проєктом стане СІЗО і наших кілька установ у Львові. І ми плануємо, що цей проєкт ми розпочнемо наприкінці травня – на початку червня», – сказав міністр.

При цьому, як раніше Tvoemisto.tv повідомив перший заступник міністра юстиції Євгеній Горовець, цього року уряд не передбачив коштів на  проєкт перенесення львівського СІЗО №19 за межі центральної частини міста. На проєкт пропонували виділити 572,2 млн грн. Водночас регіональне представництво Мін’юсту у Львові взимку намагалося отримати містобудівні умови та обмеження на будівництво нового СІЗО на виїзді зі Львова, але це питання вилучили з порядку денного. 

Для реалізації проєкту перенесення СІЗО за межі центральної частини міста планували використати майновий комплекс Личаківської виправної колонії (№30). Ідеться про земельну ділянку на вул. Шевченка, 156 у Львові. Втім на виконкомі пропонували звести новий СІЗО на вул. Збиральній.

Читайте також: У яких умовах лікують хворих Львівського СІЗО. Фото

Нагадаємо, про будівництво нового СІЗО у Львові за кошти інвестора говорять вже понад три роки. Раніше у Міністерстві юстиції повідомляли, що інвестор, який погодиться на участь у проєкті, отримає будівлю СІЗО, що на вул. Городоцькій, 20 (колишні «Бригідки»). Конкурс на пошук інвестора провели у 2017 році. Після цього з'явилась інформація, що інвестор хоче на місці старого СІЗО облаштувати торгово-розважальний центр. Проте така думка не сподобалась львів'янам і владі міста. Відтак були пропозиції додати до ТРЦ Музей жертв політичних репресій, а місто наполягало на тому, щоб забрати будівлю на свій баланс, та справа не просунулась. Зараз на вул. Городоцькій, 20 продовжують утримувати людей в очікуванні суду, хоча умови СІЗО є вкрай поганими.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!