Битва за Донбас нагадає Другу світову, – Кулеба

1262 0
Це буде битва з великими операціями, але важливо, щоб союзники підтримали Україну.
Голова МЗС Дмитро Кулеба

Голова МЗС Дмитро Кулеба

Битва між Україною та російським агресором за Донбас буде схожа на Другу світову війну, вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Про це заявив глава МЗС на пресконференції після участі у зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі 7 квітня, передає УП.

«Мені шкода це говорити, але це правда: битва за Донбас нагадає вам Другу світову війну, з великими операціями, маневрами, участю тисяч танків, броньованих машин, літаків, артилерії»– каже він.

Читайте також: Данілов розповів, де найближчим часом чекати російських ударів 

Він зазначає, що це не буде локальна операція, виходячи з того, що ми бачимо з підготовки росії до цього. росія має свій план, ми маємо наш, і результат цієї битви буде вирішено на полі бою. Зараз дуже важливо, щоб союзники підтримали Україну. 

«Або ви допоможете нам зараз, і я говорю про дні, а не тижні, або ваша допомога прийде надто пізно. Багато людей помруть, багато мирних жителів втратять будинки, багато сіл будуть зруйновані саме тому, що ця допомога прийшла надто пізно», – сказав Кулеба.

Зазначимо, що 3 квітня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ЗСУ готуються до важких боїв з окупантами у напрямку Донецької, Луганської, Харківської областей. Там збирається велике угруповання військ російської федерації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!