Через ДТП на Хуторівці львів'яни пропонують встановити світлофор

3615 0
Нещодавно на пішохідному переході на вулиці Хуторівці, де встановили острівець безпеки, сталось ДТП, тому деякі містяни пропонують встановити там світлофор.

У Львові на відремонтованій торік вулиці Хуторівці активісти пропонують встановити додатковий світлофор. Йдеться про пішохідний перехід поблизу перехрестя вулиць Стрийська – Наукова, де 28 травня сталась ДТП.

Читайте також: Безпека на Хуторівці після реконструкції вулиці. Коли виправлять проблеми

У п’ятницю, 28 травня, водій на автівці Mercedes на пішохідному переході збив 16-річного хлопця. Кермував автівкою 53-річний львів’янин, який, як повідомляють у патрульній поліції Львова, не звернув уваги на хлопця, коли той переходив дорогу. Підлітка госпіталізували із переломом стопи.

Втім львів’яни у соцмережах скаржаться, що з острахом переходять дорогу у цьому місці – вулиця шестисмугова, перехід без світлофора. Активісти із спільноти «Зручне місто» пропонують встановити на цій ділянці світлофор.

«Там тільки завершили облаштування острівця безпеки, але цього недостатньо і це ніяк не рятує від ДТП. Потрібен світлофор. Чиновники чекають, поки хтось загине», – йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці спільноти.

Читайте також: Підкорегують проєкт. На Хуторівці планують висадити 400 дерев і 2 тисячі кущів

У ЛКП «Львівавтодор», який є замовником реконструкції дороги, у коментарі Тvoemisto.tv повідомили, що незабаром на Хуторівці розпочнуть роботи за корегованим проєктом – йдеться про озеленення і облаштування сходів на міст, на вулицю Червоної калини. Додаткових світлофорів встановлювати не планують.

Павло Сирватка, член міської комісії з безпеки руху, а також начальник відділу інвестиційних проєктів ЛКП «Львівавтодор» каже, що якщо ділянка й справді буде аварійною, тоді комісія вирішуватиме чи встановлювати там світлофор.

«Є певні критерії, зокрема й наявність аварійності на ділянці. Сподіваюся, що до тієї кількості аварій, при яких обгрунтовується встановлення світлофор не дійде. Інші критерії – кількість транспорту, кількість пішоходів – це формальні, і зараз також немає аргументів за світлофор», – пояснив він.Додамо, що на ділянці нещодавно встановили острівець безпеки, який мали встановити ще до відкриття відреконструйованої дороги.

Читайте також: На Хуторівці у Львові до кінця місяця мають запрацюти ще два світлофори

Нагадаємо, на вулиці Хуторівці, поблизу вулиці Демнянської, 5 січня трапилася ДТП – водій авто на смерть збив 72-річну жінку. Тоді на дорозі, яку відкрили для проїзду ще не працювали світлофори.

 підрядна організація ТзОВ «Онур» на замовлення ЛКП «Львівавтодор». Договірна ціна ремонту вулиці – 125 млн грн.

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!