Через Львів запустять ще один ІНТЕРСІТІ+ до Перемишля

3354 0
До кінця року з України до Європи залізницею їздитимуть щонайменше 100 тисяч осіб.

«Укрзалізниця» опрацьовує можливість призначення другої пари поїздів сполученням Київ-Львів-Перемишль через Вінницю, Хмельницьку і Тернопільську області, повідомив сьогодні на брифінгу міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

За його словами, по ст. Вінниця та Хмельницький будуть забезпечені зручні пересадки на поїзди №233/234 Хмельницький-Лисичанськ (забезпечить стикування мешканцям Північного Донбасу, Харкова, Полтави на Перемишль), №69/70 Маріуполь-Львів (забезпечить стикування мешканцям Південного Донбасу, Дніпра, Запоріжжя, Черкас  на Перемишль), інші поїзди в напрямку Миколаєва, Херсона, Одеси, Кишиніва.

Також, за словами  Володимира Омеляна, з 11 червня 2017 року заплановано запуск нового сполучення між Україною і Польщею за маршрутом Ковель-Холм (з можливістю подовження маршруту по українській території до Луцька та Львова). В даний час планується експлуатації однієї пари поїздів із подальшим збільшенням до 2-3 пар залежно від пасажиропотоку. На першому етапі проходження прикордонного та митного контролю заплановано по ст. Ягодин (Україна) та ст. Дорогуськ (Республіка Польща) з подальшою організацією проведення контрольних процедур під час руху поїзда. Також з 1 серпня 2017 року планується новий маршрут Львів-Краків.

«До кінця року пасажиропотік Украна-ЄС залізничним транспоротом – не менше 100 000 пасажирів на місяць. Перемишль та Холм утворили хаби для подальшого сполучення з іншими містами Польщі та Європи», - заявив міністр інфраструктури.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!