Львівського бізнесмена підозрюють у розкраданні 44 млн та нічна ракетна атака по Києву. Підсумки доби

2090 0
Нині 21 березня та 757 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Lenta.ua

Фото: Lenta.ua

Акцент дня: Львівського бізнесмена підозрюють у заволодінні 44 млн грн бюджетних коштів. Йдеться про можливе розкрадання під час будівництва військового ліцею у Червонограді.

Читайте також: СБУ повідомила деталі викритого на хабарі чиновника Львівської міськради. Корумпований чиновник, всупереч законодавству, гарантував «сприяння» в оформленні документації щодо реконструкції об’єктів нерухомості в межах історичного ареалу Львова.

Також працівників управління ЛМР, де викрили чиновника на хабарі, перевірять на профпридатність.

Ситуація на фронті: Уночі на Львівщині лунала повітряна тривога. Сигнал небезпеки пролунав о 03:47, відбій – о 06:14. Була загроза удару крилатими ракетами з літаків Ту-95МС. Зокрема, Повітряні Сили ЗСУ зафіксували дві групи ракет на Рівненщині.

Натомість ворог завдав чергового ракетного удару по Києву, повідомляє КМВА. Противник застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 та балістичні. Повітряна тривога тривала майже 3 години. Ракети заходили на столицю одночасно з різних напрямків. 

У кількох районах Києва уламки ракет спричинили пожежі в багатоповерхівках, дитячих закладах, горіли авто. Наразі відомо про двох постраждалих – дівчинку 11 років та чоловіка 38 років. Без загиблих. Натомість мер Києва Віталій Кличко повідомив, що кількість постраждалих унаслідок ракетної атаки по Києву зросла до десяти. Двох із них госпіталізували.

За даними Генштабу (станом на 6:00), уночі російські окупанти за попередніми даними застосували 8 крилатих та 3 балістичні ракети. Силами протиповітряної оборони України усі ракети було знищено.

За добу відбулося 70 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівсьому та Авдіївському напрямках, відповідно 24 та 14. Українська авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили ворожий склад боєприпасів.

Читайте також: До Львова почали евакуйовувати людей зі Сумщини. На Головному залізничному вокзалі Львова зустріли 243 людей.

Тема дня: Що відбувається з військовим рекрутингом і як не дати його зруйнувати. Система рекрутингу у Збройні Сили потребує негайного законодавчого захисту. Адже Генштабу не подобається, що, наприклад, служити у Третій штурмовій бригаді чи «Вовках да Вінчі» не бракує бажаючих, а до багатьох інших частин, які потребують поповнення, люди не хочуть йти. Відтак рекрутованого із ТЦК можуть скерувати у будь-який підрозділ, а не той, де він сам захотів служити. Про цю проблему пише народний депутат України Володимир В’ятрович.

Читайте також: Наскільки виконується мобілізація на Львівщині та хто вручає повістки. Як повідомили Tvoemisto.tv у Львівському обласному ТЦК і СП, план виконують на 70 – 80%.

Ключові події:

1. Папа Римський знову закликав до мирних переговорів з росією. Папа заявив, що треба докладати всіх зусиль, щоб говорити і вести переговори.

Читайте також: Єврокомісія виплатила перші 4,5 млрд євро Україні. Загалом, упродовж 2024–2027 років за програмою Ukraine Facility ЄС перекаже 50 мільярдів євро.

Та: У пункті пропуску «Медика – Шегині» поляки почали блокувати рух автобусів. Готові пропускати по одному автобусу на дві години, як на в’їзд в Україну, так і на виїзд;

2. Для перейменування Червонограду таки обрали нову назву. Таке рішення ухвалив Комітет державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Остаточно зміну затвердить своїм голосуванням Верховна Рада.

Тут – Чому Червоноград перейменовують на Шептицький.

Читайте також: Музей історії України у Другій світовій війні в Києві декомунізує горельєф «Курська битва». Він стане частиною музейної фондової колекції;

3. МОН тимчасово призупинило процес об’єднання львівських вишів. Лише на час вступної кампанії 2024.

Читайте також: Вступна кампанія 2024 відбуватиметься зі змінами. Що чекає на абітурієнтів. Вона суттєво відрізнятиметься від минулорічної.

Та: На території Львівської онколікарні хочуть створити Центр ядерної медицини. Йдеться про розробку проєкту радіологічного хабу;

4. У Київраді обіцяють захистити літературний сквер від забудови. Відповідне рішення мають ухвалити на найближчому пленарному засіданні.

Читайте також: «Укрзалізниця» запустила додаткові потяги до Львова зі столиці. Зокрема, поїзд Інтерсіті+ №777/778 Київ – Львів.

Окрім того, «Укрзалізниця» відкрила продаж квитків на поїзд Чернівці – Ужгород, який курсуватиме через Львівщину.

На цю ж тему: Пасажири, які через протести спізнились на поїзд в Перемишлі, можуть сісти на інші рейси. У компаніїї зазначили, що не гарантують наявність вільних місць, проте зроблять все можливе, щоб зручно розмістити додаткових пасажирів у поїздах та довезти в Україну за графіком;

5. Інспектори ДІАМ оглянули келії Братського монастиря з повітря. З’ясувалося, що в будівлі вже замінили дах, демонтували віконні рами, змінили вхідну групу. Змінений також загальний фасад споруди.

Читайте також: Австрійське місто Грац виділило 25 тисяч євро на мистецьку бібліотеку у Львові. Це лише перший транш.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!