Через мутації коронавірус став більш заразним, але менш смертельним. Дослідження

3711 0
Поширення мутуючого коронавірусу D614G збіглося зі зниженням рівня смертності.
Фото: Еспресо

Фото: Еспресо

Мутація коронавірусу, яку виявляють у країнах Європи, Північної Америки і деяких частинах Азії, може бути більш заразною, але менш смертельною. Про це повідомив старший консультант Національного університету Сінгапуру і президент Міжнародного товариства з інфекційних хвороб Пол Тамбья, передає reuters.

За його словами, поширення мутуючого коронавірусу D614G збіглося зі зниженням рівня смертності. Так, переважна більшість вірусів дійсно стає менш смертельними в процесі мутації.

Читайте також: Колективний імунітет від Covid-19. Коли українці зможуть його набути і що це дасть

«Вірус зацікавлений в тому, щоб заразити більше людей, але не вбивати їх, оскільки він залежить від господаря як джерела їжі та місця проживання», – каже він.

Однак експерти побоюються, що вакцини, які розробляють від коронавірусу, будуть неефективні проти D614G. Та вчений переконаний, що хвилюватися не варто.

Читайте також: У США починають випробування вакцини від COVID-19 на людях

«Штами майже ідентичні і не змінили області, які наша імунна система, зазвичай, розпізнає, тому не повинно бути ніяких відмінностей для розроблюваних вакцин», – додає він.

Нагадаємо, що загалом у світі над вакциною від Сovid-19 працюють у 35 наукових установах по всьому світу.
 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!