Червоний Хрест хоче створити на заході України медичний хаб

1323 0
Зараз організація Червоного Хреста у західних областях України допомагає на залізничних станціях та вокзалах, у притулках для внутрішньо переміщених осіб.
Фото: 24tv.ua

Фото: 24tv.ua

Червоний Хрест хоче створити на заході України медичний хаб для забезпечення ліками тих регіонів, які цього потребують. Такими планами під час зустрічі у стінах Львівської ОВА поділилася керівниця відділу операцій з переміщенням у Міжнародному комітеті Червоного Хреста Кеті Атфілд.

Також вона зазначила, що зараз організація Червоного Хреста у західних областях України допомагає на залізничних станціях та вокзалах, у притулках для внутрішньо переміщених осіб. За її словами, волонтери організації зосереджують допомогу у тих містах, які перебувають в облозі. Організовують гуманітарні коридори, допомагають людям знаходити родичів. Планують створити гарячу лінію для тих, хто постраждав і потребує допомоги.

Читайте також: Як розпізнати інфаркт та надати першу допомогу. Інфографіка

За словами очільника Львівщини Максима Козицького, в області є потреба у гуманітарному забезпеченні. Нині тут мешкає орієнтовно пів мільйонах переселенців. Також допомоги потребують люди, які залишаються у зоні бойових дій.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України спільно з товариством Червоного Хреста в Україні відкрили спеціальний рахунок для допомоги закладам охорони здоров'я. На цей рахунок кожен українець, кожне підприємство та організація з України та друзі нашої країни можуть переказувати посильну фінансову допомогу для підтримки лікарень у порятунку захисників України.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!