Як наважитися на відпустку в Індії: 11 практичних порад

4956 0
Три літери на авіаквитку і океан вражень. Ось що чекає на тих, то наважиться поїхати на Гоа. Це місце якнайкраще підходить як для охочих відпочити, так і для охочих попрацювати в зовсім нових умовах. Стефанія Сукач місяць відпочивала на Гоа із чоловіком та друзями. Для рубрики «Мандрівка із Твого міста» вона розповіла Tvoemisto.tv про те, чому в Індії краща вода, ніж на Сихові, а Місяць завше посміхається. Пропонуємо вам дізнатися більше про те, як наважитись на омріяну подорож.

Із чого все почалося

Ми з чоловіком, мабуть, самі би не наважилися на цю подорож. Але наші друзі та колеги вже були на Гоа і активно нас агітували їхати з ними. У певний момент вони сказали: «Ви їдете і все!» Вони домовилися про квитки, а ми – нашвидкуруч зібрались. Ось так і почалась наша подорож на Гоа.

Віза

Для того, щоб потрапити на Гоа на місяць часу не треба дуже піклуватися про візу. Варто просто зареєструватися на сайті візового центру, сплатити візовий збір (близько 35 доларів) і штамп ви отримаєте, коли вже дістанетесь Індії. Якщо ж виробляти візу на довший термін, то треба збирати більше документів і отримувати дозвіл у Києві.

Переліт

Авіаперевезення до Індії здійснюють переважно дві авіакомпанії: Fly Dubai, Air Arabia. Для того, щоб переліт обійшовся не дуже дорого – треба замовляти квитки завчасно. Також можна шукати чартерні рейси туристичних фірм. Нам квитки замовляли друзі, тому  за квиток в один бік за одну особу ми заплатили 350 доларів (ред. – Стефанія відпочивала на Гоа взимку).

Робота

В Індії ми були вчотирьох: я з товаришем відпочивали, а чоловік із колегою – працювали. Ми у Львові заснували GODO Coworking, тому хлопці мали змогу працювати віддалено. Як ми жартували, вони собі облаштували міні-коворкінг на пляжі. У всіх кафе повз берегову лінію є доступ до Інтернету. Тому можна піти скупатись і тоді – знову до роботи. Різниця у часі 3,5 години і звикнути до неї неважко.

Мова

Друга мова в Індії – англійська, а оскільки це туристичний штат, то тут практично з усіма можна порозумітись, якщо знаєш англійську. Дуже багато місцевих мешканців розуміють та розмовляють навіть російською.

Їжа

Пластівці на Гоа їла тільки я і то зрідка. Уся їжа там органічна і дуже дешева. На кожному продукті вибито ціну, тому ніхто не може вас ошукати. Ми готували їжу самі, тому із харчуванням у нас проблем не було. Навіть якщо ми відвідували кафе чи ресторани, то їжа там пристосована до туристів. На Гоа можна скуштувати й китайської, й італійської, й мексиканської кухні. Загалом харчування на Гоа обходиться для українця дешевше, ніж на батьківщині. Перевагою також є те, що це якісні й екологічно чисті продукти. Напевне стільки фрешів, як я випила там, не пила протягом всього життя.

Транспорт

На Гоа всі їздять на скутерах. Ми із чоловіком теж орендували собі цей вид транспорту. За місяць заплатили 100 доларів за оренду. Варто знати, що в Індії дуже відмінні від українських правила дорожнього руху, тому треба бути обережними.

Чи варто боятись мавп, комарів та інфекцій

Часто можна почути, що в Індії треба остерігатися мавп. Насправді ж, вони бояться людей. Там де є скупчення людей, ви їх не зустрінете. Мавп можна побачити хіба що на екскурсіях.

Щодо інфекцій, то не буду говорити про цілу Індію, але Гоа вважається найбільш туристичним штатом і найбільш культурним. Тому з інфекціями тут у нас не виникало зовсім ніяких проблем. Ми не робили щеплень, але купували бутильовану воду. Насправді, вода там краща, ніж у мене вдома, на Сихові. У мене суха шкіра, і на Гоа зовсім не відчувала дискомфорту. Тобто вода для повсякденного використання добра.

Малярійні комарі – це те, що теж часто лякає туристів, які збираються до Індії. Але комарі поширені не по всій її території – на Гоа малярійних комарів немає. А звичайних є стільки ж, як і влітку в українському селі.

Читайте також: Подорож у Грузію. 10 практичних порад

Розваги

Перше, чим зустрічає Гоа туристів-мандрівників – це пляжі. І вони там дуже різноманітні: є із бірюзовою водою, як на картинках, є скалисті, а є розлогі.  Берегова лінія  повністю відкрита і ви собі можете нею вільно гуляти – це не так, як у Криму, що у кожного готелю визначено свою територію на пляжі.

Цікавою розвагою для туристів також є дискотеки, яких на Гоа «до вибору, до кольору». Є дискотеки винятково для місцевих мешканців, для іноземців, є змішані. Але на всіх дискотеках без винятку тільки два стилі музики: техно і хауз.

Також є можливість записатися на курси серфінгу та йоги. Туристам пропонують багато екскурсій: наземних, морських і, навіть, річкових. Для любителів екстриму є нагода стрибнути зі скелі з парашутом.

Проживання

Ми жили в апартаментах типу «люкс». Тому за квартиру у трьохповерховій новобудові із ремонтом та вигодами ми заплатили близько 300 доларів за місяць (якщо подорожувати компанією із 4 людей виходить близько 80 доларів з людини). Є, звичайно, різниця у тому чи ви винаймаєте житло на два тижні, чи на два місяці. Якщо винаймати житло на довший період, то це виходить дешевше. Ціни також дуже різняться, залежно від умов проживання. Можна жити у бунгало просто на пляжі й це коштуватиме значно дешевше.

 Витрати

Разом із проживанням, харчуванням, розвагами, орендою скутера, оплатою  Інтернету та сувенірами-подарунками ця мандрівка нам коштувала близько 1000 доларів. Проте, скільки ви витратите грошей на Гоа залежить від того, як ви сплануєте свій час і витрати.

Усі фото отримані з фейсбук-сторінки Стефанії Сукач.

Спілкувалася Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!