Де шукати авіарейси за ціною таксі. 7 практичних порад

23210 2
Tvoemisto.tv продовжує проект «Подорож із Твого міста» - цього разу блогер та мандрівник Остап Яриш розповідає, де купувати квитки, щоб не витратити багато грошей.

1. Більшість людей помилково вважає, що літаки є найдорожчим видом транспорту, і через це часто відмовляє собі у далеких подорожах. Насправді ж зазвичай найдорожче їздити поїздами, а квитки на літак часом бувають навіть дешевшими, аніж послуги таксі в місті. На перший погляд це звучить абсурдно, однак якщо навчитись правильно шукати авіарейси, можна більше не перейматись про їх дороговизну. 

2. Що перш за все робить недосвідчений український мандрівник, шукаючи варіанти бюджетного перельоту? Зазвичай вводить у Google запит на зразок «Дешеві авіарейси з Києва» і серед запропонованих сторінок шукає необхідні варіанти. Втім, дуже сумнівно, що таким способом він знайде щось дійсно недороге. Адже більшість компаній, навіть далеко не бюджетних, позиціонують свої рейси як «дешеві», і з точки зору маркетингу це зрозуміло. Проте, щоб дешево подорожувати, потрібно знати деякі хитрощі.

На фото: Грузія

3. Передусім це слід робити безпосередньо на сайтах лоукост-авіаліній. Найбільший вибір дешевих рейсів, що підходитимуть українцям, мають такі перевізники, як WizzAir, RyanAir, Pegasus. Перші дві компанії літають здебільшого у європейські країни та Ближній Схід, остання пропонує рейси також і глибше в Азію. Перевізники на міжнародному ринку є досить давно й заслуговують довіри.

4. Окрім згаданих, є й багато інших лоукост-авіаліній, які пропонують безліч різних рейсів, однак вже за трішки вищу суму. Про них теж не варто забувати, адже часом трапляються досить привабливі акції. Повний список бюджетних авіакомпаній світу ви можете переглянути тут.

На фото: Азейбарджан

5. Якщо ж шукати й підбирати різні варіанти власноруч лінь, допоможуть так звані сайти-агрегатори. Це платформи, які автоматично сканують пропозиції різних авіакомпаній й видають вам результати за вказаними параметрами. Найбільш популярним серед таких онлайн-ресурсів є SkyScanner. Хоч база для пошуку в цього сайту велика, часто найбільш дешевих рейсів він не показує. Тому раджу використовувати інші агрегатори, як-от Azair чи Drungli. Перша платформа за своїм принципом схожа до SkyScanner, однак ймовірність знайти там найдешевший рейс вища. Друга платформа відрізняється від попередніх, її творці позиціонують ресурс як «Генератор пригод». На Drungli є дві опції, перша називається «Я знаю, коли». З її допомогою можна знайти бюджетні рейси, вказавши аеропорт вильоту й приблизні дати, а сайт уже сам підбере найдешевші рейси авіакомпаній в різні куточки світу. Ця функція чудово підійде для тих, хто ще не визначився, куди хоче полетіти й шукає якомога дешевші сполучення для своєї майбутньої мандрівки. Друга опція сайту – «Я знаю, куди». Тут слід вказати місце вильоту й призначення, а також бажаний період подорожі – тоді програма згенерує найбільш прийнятні для бюджетного мандрівника варіанти квитків, однак вже за точнішими параметрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорож у Грузію. 10 практичних порад

6. Також потрібно пам’ятати про те, що часто авіакомпанії влаштовують різноманітні акції та розпродажі. Вони можуть бути приурочені до Різдвяних свят чи «дня народження» авіаліній, до відкриття нового напрямку, або ж навіть просто так.

На фото: Угорщина

7. Вслідкувати за всіма гарячими пропозиціями доволі складно, але й тут на допомогу прийде спеціально створений ресурс. Це білоруський проект Vandrouki, який має й свою українську версію. Сайт пропонує уже готові недорогі маршрути, з усіма можливими варіаціями і спеціально розробленими варіантами пересадок. На цій платформі не тільки можна спланувати дешеву подорож на будь-який континент, а й одразу замовити квитки. Словом, Vandrouki – справжня знахідка для бюджетного мандрівника.

Отож, про те, де шукати дешеві авіаквитки, ви вже знаєте. Однак цього недостатньо для того, щоб повністю спланувати свою подорож. Тому в наступному матеріалі «Мандрівка з Твого міста» мова піде про те, звідки й куди зазвичай найдешевше літати, і що робити тоді, коли в бажане місто нема бюджетних авіарейсів.

Підготував Остап Яриш. Фото автора.


Читайте також:
20 Січня, 2015 17:04
Tom (AZair.com) Hello everyone,
thank you for mentioning us. I just wanted to add that:
a) We now have a Ukrainian language version ([***]://[***].azair.com/?lang=uk)
b) You can choose "Anywhere" as destination, i.e. search like:
"Anywhere from Kiev this summer for 5-10 days, max 1 transfer": [***]://azair.me/15rbi7X
If you like our system, please tell your friends about us :)
Best regards,
Tom (AZair.com)
20 Січня, 2015 12:15
Юліана Підпишіть правильно Азербайджан, дякую) і можете тоді стерти мій коментар
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!