Демонтований фонтан біля Львівської опери передали у Стрийський парк

2860 0
Наразі довкола фонтану ще демонтують плитку, яку перевезуть у ШРП Галицького району.
Фото: Вікторія Ейсмунт/Твоє місто

Фото: Вікторія Ейсмунт/Твоє місто

Демонтований чашовий фонтан біля Львівської опери передали у Стрийський парк. По це повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Читайте також: На Коперника відкрили оновлений фонтан «Водолій». Фото

«Саму конструкцію старого фонтану біля Оперного театру вже є демонтували. Її передали у Стрийський парк і планують використати для ремонту фонтану «Русалка», – каже вона.

Наразі довкола фонтану ще демонтують плитку, яку перевезуть у ШРП Галицького району. Після цього до робіт приступить компанія «Сокар», яка власним коштом облаштує на площі сухий фонтан. Додамо, що фонтан перед Львівським оперним театром запрацював у травні 2008 року. Це був перший штучний водограй, який збудували у Львові за часів незалежності. 

Читайте також: Якою була площа перед Оперним театром у Львові у різні роки. Фото

Нагадаємо, заміну старого фонтану біля Оперного повідомили ще у 2015 році, а тривала затримка у роботах пов’язана з внутрішніми погодженнями інвестора «Сокар-Благо». За проєктом, на площі перед театром облаштують сухий фонтан по типу того, який працює на Митній, замінять мощення, висадять нові дерева та встановлять місця для відпочинку.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!