Сьогодні Європарламент ухвалить рішення щодо безвізу з Україною

3060 0
Учора, 5-го квітня, напередодні голосування про надання Україні безвізового режиму, депутати Європарламенту виступили на користь України.
фото: image.zn.ua

фото: image.zn.ua

Сьогодні, 6-го квітня відбудеться голосування щодо надання безвізового режиму для України. Це рішення має затвердити Рада Євросоюзу. Рішення набуде чинності через 20 днів після опублікування.

Під час дебатів у Європарламенті у середу у Страсбурзі, депутати висловлювали свої думки щодо надання безвізу Україні. Про це повідомляє Укрінформ.

Депутат від Польщі Міхал Боні прокоментував: "Це є сильним сигналом для громадян, які бачать свою країну на європейському шляху". Німецький депутат Міхаель Галер розповів, що Євросоюз надто відтягнув це рішення для України.

Читайте також: Після безвізу: вільно подорожувати в ЄС зможуть лише власники біометричних паспортів

Хорватська парламентарій Дубравка Шуіца також підтримала думку колег: "Україна обрала шлях всеосяжний реформ. Успіх цих реформ повинен дозволити Україні стати справжньою європейською країною. Україна виконала усі критерії, і це є очевидними чинником, що візи повинні бути скасовані. Я переконана, що завтрашній день це покаже".

Та деякі депутати висловили критику з приводу зміну законодавства запобігання корупції, зокрема в частині електронного декларування. Проти безвізу виступили лише деякі депутати. Вони повторювали риторику антиукраїнської пропаганди і дезінформації.

Читайте також: Що нам дасть безвіз: нові можливості для українців у запитаннях і відповідях

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!