Держкомісія з питань НС визначила, коли зі Львова мають вивезти сміття

1356 0
У рішенні зазначено, що до завтрашнього дня Львівська ОДА разом з органами місцевого самоврядування має розрахувати, скільки сміття зможуть прийняти полігони області та надати міській раді графік вивезення сміття з обласного центру.
фото: expres.ua

фото: expres.ua

У рішенні зазначено, що до п’ятого липня Львівська ОДА має «забезпечити виконання заходів з вивезеня твердих побутових відходів зі Львова», інформує прес-служба віце-прем’єра Геннадія Зубка.

Згідно з протоколом, Львівській міській раді «у зв’язку з довготривалою бездіяльністю»  рекомендують розглянути питання щодо делегування функцій з організації і забезпечення утилізації сміття до Львівської ОДА. Як вказано у документі, це рішення має ухвалити міська рада. Крім того, влада міста мала би невідкладно підписати угоди на вивезення відходів з міста.

Міським радам області, які підписували меморандум про співпрацю зі Львовом в царині утилізації відходів, в документі рекомендують забезпечити прийом та захоронення ТПВ зі Львова.

Також комісія рекомендує розглянути питання про земельну ділянку під тимчасовий полігон і тут же вказує на площі ТЕЦ-2.

 «Сьогодні у розпорядженні Львівської міської ради ТЕЦ-2 і 124 га землі, які можуть бути також розглянуті як тимчасові полігони  та в подальшому стати майданчиком для створення сміттєспалювального заводу відповідно до проекту, що напрацьовується з міжнародними фінансовими організаціями», — цитують у повідомленні слова Геннадія Зубка.

ЛМР має підготувати та подати у встановленому порядку комплект документів для будівництва тимчасового полігону з розміщення ТПВ на території ТЕЦ-2 м. Львова, а також надати до Генеральної прокуратури України конкретні факти перешкоджання законному вивезенню з м. Львова твердих побутових відходів на полігони у межах Львівської області або на полігони на території інших областей відповідно до укладених угод.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!