Перинатальний центр у Львові може запрацювати до кінця тижня

2359 0
Таку вимогу в понеділок, 4 червня, озвучив голова ЛОДА Олег Синютка під час апаратної наради.

Перинатальний центр повинен запрацювати 8 червня, у п'ятницю. Таку вимогу в понеділок, 4 червня, озвучив голова ЛОДА Олег Синютка, повідомляє Zaxid.net

Натомість, керівниця департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак повідомила, що наразі управління капітального будівництва ЛОДА ще не передало перинатальному центру необхідного устаткування. Обладнання повинні встановити, а після того провести відповідне навчання персоналу ЛОКПЦ.

Читайте також: Важкі пологи. Чому львівський перинатальний центр досі не працює

«Ви повинні були ще в п'ятницю повідомити про ситуацію з обладнанням. Нагадую, що дедлайн введення центру в експлуатацію – 8 червня», – сказав Олег Синютка до Ірини Микичак.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко 20 квітня урочисто відкрив обласний перинатальний центр у Львові. Однак згодом виявилося, що після урочистого відкриття медичний заклад так і не ввели експлуатацію. Зокрема, з'ясувалося, що будівля не відповідає проектній документації. У зв'язку з цим центр досі не може приймати породіль і  надавати консультації.

Читайте також: Порошенко відкрив у Львові перинатальний центр. Фото

Довідка

Львівський державний обласний клінічний перинатальний центр закрили на реконструкцію 2013 року. Нових пацієнтів він мав приймати вже 2014, однак ремонтні роботи затягнулися на п’ять років.

За проектом вартість реконструкції становила сто мільйонів гривень. Із них 56 – на капітальне будівництво, 16 – на нове обладнання.  У 2014 році Львівська обласна рада не використала 20 мільйонів гривень, виділених Кабміном на реконструкцію. Після ще однієї, 45-мільйонної, субвенції, фінансування припинили. У лютому 2017-го виділили ще 45 мільйонів. Тендер, оголошений управлінням капітального будівництва ЛОДА, виграла київська компанія «Аеробуд-Захід»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!