На одне державне місце у Львівському медуніверситеті претендує 10 вступників

6878 0
Наразі завершили зарахування дітей в межах Квоти 2 – це вступники з тимчасово окупованих або особливо небезпечних територій.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Під час цьогорічної вступної кампанії до Львівського національного медичного університету подали 5 211 заяв. Це на майже 400 заяв більше, ніж минулого року. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив відповідальний секретар приймальної комісії ЛНМУ імені Данила Галицького, кандидат медичних наук Юрій Кузьмінов.

«Наразі завершили зарахування в межах квоти 2  це вступники з тимчасово окупованих або особливо небезпечних територій, але загальна конкурсна група і абітурієнти в межах квоти-1 отримають рекомендації 29 серпня. Щодо поданих заяв на участь у конкурсі, то цього року їх більше, ніж попереднього, тобто станом на сьогодні ми маємо 5 211 заяв до закладу порівняно з 4 848 у 2021 році»,  каже він.

Читайте також: Два львівські виші потрапили у ТОП-5 найкращих університетів України

Водночас уже відома максимальна кількість державних місць, які пропонує медичний університет у Львові. Так, на медицину є 400 місць державного замовлення, що на 10% менше, ніж минулого року, на педіатрію  40 місць, на стоматологію – 5 (скоротили з 10 до 5), а на фармацію – 50 місць, при тому, що минулоріч було всього десять. 

«Міністерство охорони здоров’я цього року скасувало обмеження щодо мінімальної кількості балів другого і третього конкурсних предметів. Минулого року треба було мати мінімум 150 балів з математики та 150 балів з третього предмету на вибір вступника (хімія, біологія, фізика). Цього року замість ЗНО проводили національний мультипредментий тест і для того, щоби взяти участь у конкурсі, треба було мати результат від 100 балів, але, аби взяти участь в конкурсі на медичну спеціальність, як-от педіатрія, медицина, стоматологія, вступник має мати конкурсний бал 130 і більше», – зазначає він.

Читайте також: Прохідний бал для вступу у медичні виші скасували через брак студентів

Нагадаємо, 23 серпня закінчився прийом заяв і документів від осіб, які вступають до закладів вищої освіти на бюджетну форму навчання. У Національний університет «Львівська політехніка» вступники подали найбільшу кількість заяв, на другому місці опинився Львівський національний університет ім. Івана Франка. Детальніше читайте тут.

Додамо, що зарахування вступників на навчання на бюджет проводиться 5 вересня, а на навчання за рахунок цільових пільгових державних кредитів та за кошти фізичних та/або юридичних осіб (контракт) – не пізніше ніж 30 вересня 2022 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!