Для виїзду з України до Польщі з домашніми тваринами змінили правила

1649 0
Нові правила почнуть діяти з 25 липня.
Фото: hotels24.ua

Фото: hotels24.ua

Перетин кордону на виїзд з України до Польщі з домашніми тваринками відбуватиметься за новими тимчасовими правилами. Про це повідомили в «Укрзалізниці».

Так, відтепер перетнути кордон з домашнім улюбленцем можна за таких умов:

  • тварина має імплантований мікрочип;
  • тварина вакцинована від сказу (вакцинація має бути актуальною та проведеною не раніше, ніж встановлений мікрочип);
  • тварина має чинний ветеринарний паспорт європейського зразка, який видається державними ветеринарними закладами та підтверджує встановлення мікрочипу та проведення вакцинації.

 

«Просимо пасажирів врахувати ці зміни при плануванні подорожей та заздалегідь убезпечити своїх котиків, собачок, тхорів та інших хатніх тваринок від зайвих питань при перетині кордону з Польщею», – зауважили в «Укрзалізниці».

У Держпродспоживслужбі повідомили, що нові правила перевезення запрацюють з понеділка, 25 липня. Для спрощення процедури перетину кордону польські митні та ветеринарні служби не вимагатимуть довідку про стан здоров’я та результати тестування рівня антитіл проти сказу, проведеного методом титрування.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!