Дорогу біля Краковця обіцяють завершити наступного тижня. Деталі

2375 0
Ремонт автомобільної дороги державного значення М-10 Львів-Краковець поблизу пункту пропуску «Краковець-Корчова» завершать уже за тиждень. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

Ця дорога є продовженням української частини автомагістралі Берлін-Краків-Львів-Київ, яка спроектована як трансєвропейський  транспортний коридор.

За словами очільника області Олега Синютки, тут виконані повністю всі земельні роботи й завершено укріплення основи шляху. Ще залишилось покласти два шари верхнього покриття дороги. Після завершення цих робіт на українській частині кордону встановлять відповідні пункти контролю, такі ж, як уже зведено на польській території.

«Плануємо, що будівництво пунктів пропуску буде профінансовано за кошти українсько-польського кредиту. Також заплановано збудувати не лише транспортні, а й піші переходи», – зазначив Олег Синютка.

За словами керівника ЛОДА, після реалізації цього проекту потік легкового транспорту розмежують із вантажним.

«Тобто легкові автомобілі рухатимуться новозбудованою частиною дороги, а вантажні – їхатимуть у старий термінал для оформлення вантажів. У такий спосіб ми суттєво спростимо перетин кордону між Україною та Європейським Союзом», – розповів Олег Синютка.

Загальна площа виконаних робіт становить 11 тис м2. Вартість проекту – 29 млн грн. Профінансовано роботи з Державного бюджету України. Дорожники завершать ремонт автошляху уже за тиждень. Проте повністю задіють магістраль наступного року.

До речі, уже наступного понеділка розпочинаються роботи й поблизу пункту пропуску «Рава-Руська».

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!