Політична реклама

Доступне житло від держави у Львові придбали сім родин

1639 0
2013 році за регіональною програмою будівництва доступного житла у Львові придбали 7 квартир. Загалом по Львівській області за цією програмою виділили кошти на придбання 29 квартир.

Про це Zaxid.net повідомили у відділі з реалізації житлових програм Львівської облдержадміністрації.

Так, 5 квартир придбали у будинку за адресою вул. Роксоляни, 1 (забудовник – ТзОВ ІБК «Житло України»). Ще 2 квартири – за адресою вул. Малоголосківська, 8д (забудовник - ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія»).

Ще 7 квартир за державною іпотекою придбали у Винниках – у будинку на вул. Сахарова (забудовник - ТзОВ «Галберег»).

По області ситуація з купівлею доступного житла виглядає так: 6 квартир у Самборі, 8 – у Новояворівську та 1 квартира у Дрогобичі.

На придбання зазначених квартир з державного бюджету було перераховано понад 2,5 млн гривень.

У 2013 році для надання державної підтримки заплановано для Львівської області з державного бюджету 4,1 млн грн.

Кредит на придбання доступного житла видається під 16% річних – 13% сплачує держава, 3% - учасник програми. Термін кредитування – 15 років. Головна умова участі в програмі: громадяни повинні перебувати на квартирному обліку, тобто стояти у черзі на отримання житла, чи потребувати поліпшення житлових умов.

У ЛОДА зазначили, що впродовж 2013 року для отримання консультації по програмі звернулось 298 громадян. 86 осіб подали повний пакет документів і були включені у перелік осіб, що мають право на отримання часткової компенсації. Серед них 49 громадян обрали об’єкт будівництва на вул. Калнишевського,3 у Львові, забудовником якого є ДТГО «Львівська залізниця». До кінця 2013 року на Львівщині отримати житло за програмою повинні 40 осіб.

Протягом 2012-2013 років укладено 99 договорів на придбання житла на суму майже 22 млн грн, в тому числі – 58 кредитів у 2013 році на суму понад 13 млн грн.

Регіональна програма будівництва доступного житла у Львівській області розрахована на 2010-2017 роки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!