Які нові заводи планують збудувати на Львівщині

31882 0
Одне з підприємств вже частково працює.
Фото: unsplash

Фото: unsplash

На Львівщині планують запустити низку підприємств. Так, нині триває будівництво кількох заводів в області.

Хлібопекарський завод

Хлібопекарський завод у Оброшино, який входить до групи компаній ексрегіонала Володимира Мисика, вже частково розпочав свою роботу, проте офіційного відкриття ще не було. Ймовірно, воно відбудеться у березні.

Завод частково збудували з потужностей, які перевезли з Харківщини. Окрім заводу, планують відкрити пекарні, де одразу ж продаватимуть продукцію.  Роботу на заводі та у прилеглих пекарнях отримають 500 вимушених переселенців з Харкова та 2500 місцевих мешканців. На будівництво витратили 20 млн євро інвестора. 

Завод входить до групи «Кулиничі», власником якої є колишній член «Партії регіонів» сьомого скликання Володимир Мисик. Згідно з інформацією з ресурсу «Чесно», екснардеп тричі фігурував у антикорупційних розслідуваннях, зокрема був помічений у владних зловживаннях, тендерних махінаціях, махінаціях з природними ресурсами. 

Завод мінеральних вод

На Львівщині у курортному Трускавці побудують сучасний завод мінеральних вод. Інвестиції становлять близько 35 мільйонів євро.

Наприкінці 2023 року прийняли рішення про початок процедури зміни генерального плану міста в частині розробки документації і створення екологічного технопарку площею 25 гектарів. Саме там буде побудований завод мінеральних вод. Будівництво заводу можуть розпочати уже цього року.

Завод польської компанії BIOFARM

На Львівщині польська компанія збудує завод та створить близько 500 робочих місць. Жовківська громада надаватиме землю для підприємства – орієнтовно 10 гектарів. 

«BIOFARM» – це одна із найбільших фармацевтичних компаній у Польщі, їхній центральний офіс розташований у Познані. Вони працюють на різних ринках, зараз у них з’явилось бажання зайти на український ринок, і для цього вони готові збудувати підприємство – окремий завод», – казав раніше мер Жовкви Олег Вольський. 

Сміттєпереробний завод

У Львові, на вул. Пластовій, 13, триває будівництво сміттєпереробного заводу. Будівельні роботи здійснює польська компанія Control Process S.A. Як повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv директор ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний, остаточна сума витрат буде зрозуміла, коли підрядник відзвітує за проведені роботи згідно з існуючим договором. Ціна контракту зафіксована на рівні 34 817 022,87 євро, з яких 10 000 000,00 євро – кошти матеріально-технічної допомоги, які не обкладаються податком на додану вартість. 

Завод займатиме ділянку площею 9,7 га, з яких на 5 га розкинеться увесь комплекс. На ділянці облаштували фундамент під стіни комплексу та завершують встановлення фундаментних ростверків та стаканів. Детальніше про будівництво сміттєпереробного заводу у Львові читайте за посиланням.

«Ковальська» побудує новий завод

Промислово-будівельна група «Ковальська» побудує новий завод на Львівщині за 27 млн євро. Гроші на це отримають в кредит від голландського інвестиційного фонду «Invest International». 

Група «Ковальська» – український вертикально інтегрований виробник будівельних матеріалів і девелопер в Україні. Діяльність охоплює виробництво бетону та супутніх виробів, сухих розчинових сумішей, гравію, піску, вапна й вапняку, а також будівництво житлових і нежитлових об’єктів.

Група обʼєднує понад 20 підприємств. Продукція «Ковальської» представлена брендами «Бетон від Ковальської», «Авеню», Siltek тощо. Підприємства працюють у Київській, Житомирській, Львівській, Херсонській і Чернігівській областях.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!