Політична реклама

Два ринки у Львові перенесуть на інше місце

3670 0
Ринок «Краківський» та «Наш ринок» можуть перенести з території давнього єврейського кладовища.

Питання про розроблення детального плану на місці старого єврейського кладовища у Львові спершу обговорять фахівці та громадські організації і лише після цього рішення винесуть на затвердження, - повідомляє Вголос.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради, через низку зауважень, зокрема і управління охорони історичного середовища, переніс розгляд питання про розроблення детально плану території у межах вул. Я. Раппопорта, Клепарівської, Броварної, Базарної.

Згідно з проектом рішення, детальний план території мали б виготовити на замовлення та фінансування ПП «Наш ринок», яке орендувало частину території давнього єврейського кладовища для розміщення торгівельних яток.

Управління охорони історичного середовища вимагає, щоб в майбутньому ринок перенесли в інше місце і заборонили будь-яке будівництво на території кладовища.

За словами директора департаменту містобудування Андрія Павліва, детальний план розроблятиме сертифікована організація, яка впорядкує територію відповідно до зауважень управління історичного середовища.

«Колишня територія кладовища не може використовуватись ні під «Краківський», ні під «Наш ринок», і поки не буде містобудівної документації, яка це підтвердить, підстав забороняти їм діяльність в нас нема ніякої», – зазначив Павлів.

Відтак, за пропозицією заступника міського голови Олега Синютки, виконком вирішив вчинити у зворотньому напрямку – спершу провести громадські слухання і лише тоді виносити рішення щодо території давнього єврейського цвинтаря на голосування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!