Дві платіжки за газ об'єднають в одну. Чи зміниться ціна для населення

3394 1
Остаточне рішення має ухвалити регулятор з енергетики.
Фото: kor.ill.in.ua

Фото: kor.ill.in.ua

Кабінет Міністрів планує об'єднати в один документ платіжки за газ та його доставку. Про це з посиланням на прем'єр-міністра України Олексій Гончарук повідомляє Громадське.

Однак зазначають, що остаточне рішення має ухвалити регулятор з енергетики.

«Дві платіжки — це правильний крок, але дійсно, правильніше було б, щоб людина отримувала одночасно їх і одним документом. Тобто розділити ці послуги, але одночасно організувати платіжки за них в один документ. Ми зараз над цим працюємо», – каже Гончарук.

За його словами, рішення про розділення платіжок за газ та його розподіл ухвалила Національна комісія, що проводить державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), але саме уряд формує політику у цій галузі, тому намагатиметься об’єднати платіжки.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

«Це питання виключно комунікації», — додав прем’єр.

Нагадаємо, що «Нафтогаз» встановив нову ціна на газ для населення, яка діятиме у січні.

Один кубометр без податку на додану вартість та витрат на транспортування становить 4,65 грн. Вартість транспортування розраховують окремою платіжкою, залежно від регіону.

Відповідно до нової методології розрахунку цін на газ для населення, ці ціни не можуть бути нижчими за вартість газу на нідерландському газовому хабі TTF плюс вартість його доставки до України. 

Додамо, що з 1 січня 2020 року Україна перейшла на ринкове ціноутворення на газ для побутових споживачів. Гарантована оптова ціна зафіксована на рівні 5500 грн за тис. куб. м. Ті, хто відмовився від гарантованої ціни, платитимуть відповідно до ціни на ринку. Їх і стосуватиметься ціна 4,65 грн за кубометр газу.



Читайте також:
9 Лютого, 2020 15:57
666 ... була -- одна ... пАкрАщили і стало -- дві ... ще пАкрАщАть і стане -- одна ... в когось точно "лижі не їдуть" , бо той хтось -- ..банутий ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!