Дитячій клінічній лікарні подарували унікальне обладнання

2109 0
Апарат для гіпотермії дозволяє зберегти клітини нервової системи. Також його можна використати для енцефалографії при патології головного мозку у новонароджених.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

За словами начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимира зуба, до цього часу у Львівській області жодна дитяча лікарня не мала обладнання для гіпотермії новонароджених, а в Україні мають  не більше п’яти клінік. Обладнання подарував міській дитячій лікарні фонд «Відкриті очі» ІТ-компанії SoftServe.

 

За даними медиків, гіпотермія – це складний комплекс заходів, які передбачають анестезію, постійний моніторинг і необхідну корекцію усіх систем життєдіяльності. Однією із найважливіших умов ефективності цього методу є початок охолодження у перших 6 годин після народження. Загальна тривалість періоду лікування – до 84 годин.

Щороку у відділенні інтенсивної терапії новонароджених лікують до 20 дітей, які перенесли важку асфіксію – кисневе голодування під час пологів.

У 2016 році на покращення матеріально-технічної бази міської дитячої клінічної лікарні з міського бюджету виділили 7,5 млн. грн. Ще 550 тисяч грн надійшло з-позабюджетних фондів. Цього року місто придбало для дитячої лікарні обладнання на суму 275 тис. грн., благодійники – майже на 14 млн. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!