Евакуаційний поїзд «Краматорськ-Львів» потрапив під обстріли

4503 0
Одна з провідниць цього потяга загинула, інша була поранена.
Фото: cfts.org.ua

Фото: cfts.org.ua

Вночі 13 березня поблизу станції Брусин у Донецькій області був уражений уламками під час обстрілу пасажирський поїзд. Одна з провідниць загинула, ще одна отримала поранення. Про це повідомляє «Укрзалізниці».

Позд прямував для здійснення евакуаційного рейсу до міста Лиман, щоб забрати мешканців Луганської та Донецької областей, які опинились у зоні запеклих бойових дій. Від завданих ушкоджень одна з провідниць цього потяга загинула, інша була поранена та доставлена до лікарні міста Слов’янськ, де наразі їй надається допомога.

Читайте також: Про що слід пам'ятати, коли плануєте переїзд під час війни. Поради психологині

Голова Донецької обласної адміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що окупанти здійснили авіаналіт на евакуаційний потяг «Краматорськ-Львів». Також він підтвердив, що загинула одна людина.

«Близько 00:00 годин внаслідок авіанальоту зазнав пошкодження евакуаційний потяг «Краматорськ-Львів». Внаслідок цього цинічного злочину одна людина загинула, одна – поранена», – каже він.

За словами Павла Кририленка, усю сутність «русского міра» продемонстрували російські військові і у Святогірську: їхніми бомбами вони пошкодили кілька корпусів дитячого обласного оздоровчого центру «Перлина Донеччини». Крім того, нанесли шкоди двом приміщенням Святогірської лаври, у яких на той час загалом перебувало близько тисячі людей. Серед них – понад дві сотні дітей. 

В результаті – одну людину було госпіталізовано до лікарні, двоє звернулися до травмпункту у Слов’янську самостійно. Ще 30 людям, які отримали незначні поранення, допомога була надана на місці. Пошкоджена інфраструктура навколо лаври, зіпсоване приватне майно.

«Окупанти перетнули усі можливі межі здорового глузду і людяності. Мають отримати належне покарання за свої пекельні злочини», – зазначив голова Донецької обладміністрації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!