Фільм тижня у Львові: «Олександр Довженко. Одеський світанок»

3684 0
Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує документальний фільм про метра українського кіно Олександра Довженка, головну роль в якому виконав Сергій Бабкін.
Фото: planetakino.ua

Фото: planetakino.ua

У 20-ті роки минулого століття кінематограф не можна було назвати масовим мистецтвом. Тим не менш, знаходилися люди, чиє бажання творити сформувало кіно таким, яким ми його знаємо зараз. Свій внесок у розвиток цього мистецтва зробив Олександр Довженко, чиї роботи входять до списків найкращих фільмів усіх часів. Виходець з багатодітної селянської родини на Чернігівщині, не маючи профільної освіти, вирішує присвятити себе кінематографу. Перші свої роботи «Сумка дипкур'єра», «Звенигора» і «Арсенал» він знімає на Одеській кіностудії.

Документальний фільм «Олександр Довженко. Одеський світанок» розповідає про легендарного кінорежисера в період його роботи на Одеській кіностудії. Режисером картини став Артем Антонченко, отримавши президентський грант для молодих кінематографістів. Головну чоловічу роль довірили харків'янину Сергію Бабкіну. Він відомий як творець і лідер групи «5`Nizza». Зйомки проходили в Одесі, там же, де і починав свій творчий шлях Довженка.

Рік: 2014. Країна: Україна. Мова дублювання: оригінал. Жанр: документальний. В головних ролях: Сергій Бабкін, Сніжана Бабкіна, Богдан Бенюк, Максим Фірсенко, Вадим Костроменко, Михайло Іллєнко. Режисер: Артем Антонченко. Сценарій: Костянтин Коновалов. В прокаті: з 10 вересня 2015 року. Тривалість: 25 хв. Без вікових обмежень

Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30

 

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!