ФОПам заборонили витрачати кошти з рахунків для власних потреб

4883 0
Щоб використати підприємницькі кошти для власних потреб, слід перераховувати їх на окремий рахунок.
ілюстративне фото: Економічна правда

ілюстративне фото: Економічна правда

Національний банк України вніс зміни до Інструкції про відкриття та закриття банківських рахунків. Зокрема підприємцю, щоб використати зароблені кошти на власні, непідприємницькі потреби, доведеться перевести кошти на непідприємницький рахунок. Про це повідомляють на сайті Дебет-кредит.

Читайте також: НБУ заборонить банкам нечесну рекламу та приховування справжніх тарифів

Тепер за поточними рахунками в національній валюті ФОП та самозайнятих осіб відбуваються всі види розрахунково-касових операцій, відповідно до умов договору та законодавства України, окрім операцій, пов’язаних із власними потребами. Але ці особи після сплати податків, зборів та інших платежів, передбачених законом, мають право перерахувати кошти з таких рахунків на власні поточні рахунки, відкриті для власних потреб.

Тому з 3 січня, щоб використати підприємницькі кошти для власних потреб, слід перераховувати їх на окремий рахунок.

 

 


ТЕГИ: ФОП

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!