Фото дня: У Львові зіграли шахову партію унікальними фігурами

2044 0
Сьогодні, 7 березня, чинна чемпіонка світу з шахів Марія Музичук та її суперниця за це звання Хоу Іфань зіграли ювелірними шаховим набором «Босфорські походи».
Фото: Марти Талан

Фото: Марти Талан

Його виготовив ювелірний дім «Лобортас», а самі роботи зі створення шахів велися паралельно трьома колективами упродовж 2,5 років.

Особливість цих шах полягає в тому, що саме шахове поле виготовлено із рідкісного світлого і звично темно-зеленого нефриту (це є єдине в світі повно-нефритове поле). Вінчає красу шахівниці орнамент по типу флорентійських мозаїк з тигрового і соколиного ока. З нефриту двох кольорів і такої ж мозаїки виконані й підставки під фігурами. Роботи зі створення шахів велися паралельно трьома колективами упродовж  2,5 років.

Читайте також: Як завершилася четверта партія між Марією Музичук та Хоу Іфань

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!