Голова ЛОДА анонсував рейд точок продажу алкоголю на Львівщині

2270 0
У Львові продаж алкоголю в кіосках заборонили 1 травня торік.
Фото: dpchas.com.ua

Фото: dpchas.com.ua

Упродовж наступного тижня на Львівщині розпочнуть рейдові перевірки точок незаконної реалізації алкогольної продукції. Про це повідомив голова ЛОДА Максим Козицький.

Читайте також: Упродовж місяця у Львові обстежать усі МАФи

До робочих груп увійдуть представники правоохоронних органів, продспоживслужби та місцевої влади. За його словами, близько 50% ринку обігу алкогольної продукції перебуває у тіні. 

«Це впливає не лише на наповнюваність бюджету, офіційне працевлаштування та заважає працювати легальному бізнесу. Неякісна продукція, якої ніхто не контролює, загрожує здоров’ю та життю українців. Мусимо системно підійти до вирішення цієї проблеми, аби до кінця місяця залишити такі явища в минулому», – каже Максим Козицький.

Під час рейдів хочуть виявити й організовані групи, що сприяють ввезенню, зберіганню, транспортуванню та реалізації алкогольної продукції, а також марок акцизного податку.

Нагадаємо, 1 травня торік у Львові заборонили продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво у МАФах. Підприємцям рекомендували добровільно забрати алкоголь з продажу, або їх вилучать із Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та скасують видані їм паспорти прив’язки та договори оренди. 

Читайте також: У Львові зачинили скандальний МАФ на Левандівці

Пізніше львів’яни зареєстрували та підтримали петицію про скасування заборони на продаж алкоголю у МАФах. Підприємці неодноразово заявляли, що таким чином депутати тиснуть на малий бізнес. 10 вересня Львівський окружний адміністративний суд сьогодні скасував заборону Львівської міської ради на продаж алкоголю в кіосках.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!