Інформували ворога про військові та стратегічні об’єкти. СБУ викрила агентурну мережу ФСБ

1555 0
Керівником агентурної мережі виявився мешканець Одеси з позивним «Професор».
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали членів міжрегіональної агентурної мережі ФСБ рф,  яка забезпечувала ворога інформацією про військові та стратегічні об’єкти по всій Україні. 

Читайте також: СБУ на Львівщині затримала ще одного прихильника росії, який закликав до знищення України

Як розповіли у пресслужбі СБУ, керівником агентурної мережі виявився мешканець Одеси з позивним «Професор». Після свого вербування він став резидентом, який підшукував для російської спецслужби нові кадри для реалізації підривної діяльності проти України.

«На виконання завдань російської спецслужби він створив розгалужену агентурно-інформаторську мережу, залучивши до неї мешканців інших регіонів. Російську спецслужбу цікавила інформація щодо дислокації центрів прийняття рішень і стратегічних об’єктів критичної інфраструктури в регіонах України», — йдеться у повідомленні. 

Крім нього, затримано ще одного члена агентурної мережі з Івано-Франківської області, який збирав відомості про оборону регіону, дислокацію та переміщення українських захисників та їхньої техніки, а також про місця розташування військових об'єктів. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

Нагадаємо, на Львівщині контррозвідники викрили зрадника, який проводив підривну діяльність в інтересах спецслужб росії. Зокрема, чоловік коригував ракетні обстріли по Яворівському міжнародному військовому полігону.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!