Іноземні інвестори віддають перевагу Львову та області

3508 1
Львів та Львівська область активно залучає іноземні інвестиції в економіку, натомість інші регіони України щосили намагаються привабити інвесторів.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Як повідомляє «Економічна правда» з посиланням на статтю у бриатнській Financial Times, з січня 2011 року по січень 2014 року іноземні інвестори ввели в Україну 9,6 млрд євро у 259 проектів, створивши майже 35 000 робочих місць. Тоді левова частка інвестицій припадала на столицю – 34% від загального числа проектів і майже 7 тисяч нових робочих місць, а на Львів припадало 7% проектів і 1054 нових робочих місця.

З початком російської інтервенції в Україну ситуація доволі різко змінилася. З лютого 2014 року по липень 2017 року іноземні компанії інвестували в економіку країни 3,3 млрд євро у 136 проектів. На Львів тепер припадає 20 проектів і понад 2 800 нових робочих місць, на Київ – 54 проекти і 3 448 робочих місць.

Як наголошує британське видання, якщо порівнювати рівень залучення інвестицій по областях, то на Львівщині створено найбільше нових робочих місць, а сума інвестицій лише на 20 млн євро менша, аніж у Київській області.

Читайте також: На Львівщині відкриють завод, де виготовлятимуть кабелі для концерну BMW

У післяреволюційний період Київщина залучила 687 млн ​​євро іноземних інвестицій, Львівська – 658 млн євро, Одеська – 596 млн євро. Проте на Львівщині за цей час створено 7 021 робоче місце, у Київській – 3630.

«Західна Україна росла багато в чому завдяки кластеру з виробництва автомобільних деталей, який зараз переїжджає і в центральну Україну», – сказав Даніель Білак, директор Ukraine Investment Promotion Office. За його словами, Білак сказав, що регіон залучив інвестиції в розмірі 500 млн євро від 20 компаній із Західної Європи, США і Японії, в яких працюють 40 тисяч осіб.

«Майже кожен автомобіль, виготовлений в Німеччині, збирається з деталей, вироблених в Україні на заводах таких постачальників, як Sumitomo, Fujikura і Leoni», – говорить він. За його словами, економічне середовище Львова сприяє інвестиціям.


Читайте також:
29 Вересня, 2017 01:30
Олена Ви використали фото підприємства, яке розвивається тільки за рахунок власних коштів. Ні однієї копійочки іноземного капіталу немає. Для чого це робите?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!