Інтернет від Starlink може з'явитися в потягах «Укрзалізниці»

1369 0
Наразі все обладнання Starlink працює в Україні безкоштовно.
Фото: УЗ

Фото: УЗ

Супутниковий інтернет від Starlink може з'явитися в потягах «Укрзалізниці» до кінця 2022 року. Про це розповів голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь в інтерв'ю Liga.

«Коли після тестування звʼязалися з технічними фахівцями Starlink і показали, як це працює, — навіть вони здивувалися, що ми змогли так застосувати Starlink. За технічними характеристиками він не мав би працювати на таких швидкостях. Але працює і надає послуги», — розповів він.

Читайте також: Львівщина отримала супутникові тарілки Starlink від Ілона Маска

За його словами, Starlink — це резервний канал, який не може бути основним каналом забезпечення звʼязку, проте оператори, провайдери та обʼєкти критичної інфраструктури використовують його для відновлення своїх мереж. 

Він додав, що постачання Starlink триватиме, тож Україна зможе відновлювати звʼязок на звільнених територіях. Зокрема, Starlink забезпечить резервний канал для проведення онлайн-тестування випускників. 

Читайте також: В Україні зареєстрували starlink як представництво компанії Spacex

Зазначимо, зараз в Україні працюють 12 тисяч терміналів Starlink, що становить близько 20% від всієї їхньої кількості в Європі.

Наразі все обладнання Starlink, яке надає американський бізнесмен Ілон Маск та інші організації, працює в Україні безкоштовно. Утім, після війни розглядатиметься питання оплати.

Для довідки

Проєкт Starlink створила компанія SpaceX Ілона Маска. Це супутникова система, завдяки якій можна отримати доступ до інтернету у важкодоступних куточках Землі. Starlink не залежить від традиційної інтернет-інфраструктури, тому його не можна легко відключити. Він більш стійкий до кібератак, тому в умовах війни потрібен Україні.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!