Із 1 липня ЄС почне відкривати кордони для іноземців

2440 0
Для України рішення ще не ухвалили. Воно буде залежати, зокрема, від розвитку епідемічної ситуації.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

ЄС почне відкривати кордони для іноземців з 1 липня. Про це з посиланням на єврокомісарку з внутрішніх справ Йлва Йоганссон повідомляє Європейська правда.

Читайте також: Які країни відкриють свої кордони цього літа. Перелік і дати

«Після зняття контролю на внутрішніх кордонах країн ЄС ми пропонуємо відкритий і гнучкий підхід щодо зняття обмежень на поїздки до ЄС, починаючи з 1 липня», – сказала вона.

Із 1 липня обмеження знімуть для громадян із країн, де епідемічна ситуація схожа або краща, ніж у ЄС, із розрахунком, що ці треті країни так само відкриють на в’їзд для громадян Євросоюзу. Відповідний список повинні будуть погодити країни-члени.

Головними критеріями будуть кількість захворювань коронавірусом на 100 тисяч населення, тенденції розвитку епідемії та загальна ситуація з реагуванням країни на Covid-19 (система тестування, моніторингу, відстеження контактів, звітування, лікування).

Серед перших до цього списку потраплять країни Західних Балкан: Албанія, Боснія та Герцеговина, Косово, Чорногорія, Північна Македонія та Сербія.

При цьому в разі зміни ситуації у певній країні обмеження можуть поновити. Також можуть відмовити у в’їзді окремому мандрівникові з країни, для якої обмеження зняті, якщо вважатимуть, що він може становити загрозу для здоров’я інших.

Для України рішення ще не ухвалили. Воно буде залежати, зокрема, від розвитку епідемічної ситуації.

Читайте також: Карантин у Львові та області знову продовжили

По всій Європі країни поступово скасовують свої внутрішні обмеження, і деякі з них почали відкривати кордони в останні дні. У матеріалі Tvoemisto.tv ми дізнавалися, які країни цього літа можуть відкрити кордони для українців.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!