Коли можна буде податись на субсидію за спрощеними правилами

4442 0
Оформляти субсидії на сплату за житлово-комунальні послуги варто вже в травні, не чекаючи початку нового опалювального сезону.

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, повідомили в прес-службі міністерства.  

Підвищення цін на житлово-комунальні послуги відбудеться в квітні, однак основне навантаження буде у жовтні, коли почнеться новий опалювальний сезон. Незважаючи на це, краще звертатися за субсидіями якомога швидше – одразу після отримання нових документів, закликав Розенко.

За його словами, у квітні кожне домогосподарство, разом з рахунками на житлово-комунальні послуги, отримає бланк декларації і бланк заяви на субсидію, а нова система запрацює вже з травня.

Читайте також: Хто і як може отримати у Львові субсидію на комунальні послуги

Згідно з розрахунками, виділених урядом коштів вистачить на 4 мільйони родин, додав міністр.

Павло Розенко також наголосив, що реформа системи субсидій – одна із ключових соціальних реформ. За його словами, ця реформа відкриє систему субсидій для людей. Зокрема, знімаються  будь-які несправедливі обмеження, які існували до цього часу, такі як, наприклад, наявність земельного паю, автомобіля, другої квартири тощо, сказав міністр.

Єдиний критерій для отримання субсидії – це доходи родини. Кожному, хто звернеться за субсидією, буде розрахована обов’язкова сума платежу, яку родина має сплатити за житлово-комунальні послуги, все інше – компенсує держава, запевнив він.

Павло Розенко додав, що якщо раніше перед місцевими органами влади стояло завдання зекономити гроші і не дати людині субсидію, то сьогодні місцева влада має зробити все, щоб людина субсидію отримала.

Читайте також: 5 підказок для економії газу та тепла

Як повідомлялося раніше,  із 1 квітня в Україні почнеться період дворічного зростання цін на електроенергію для населення. За цей час, до березня 2017-го, світло подорожчає в 3,5 рази.

Також нагадаємо, що з Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила рішення про підвищення мінімального тарифу на газ для населення в 3,3 рази.. Нововведення вступлять в дію з 1 квітня цього року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!