Політична реклама

Команда «Голосу» представила програму освітянам-новаторам Львова

4725 0
«Директорів шкіл важливо навчити бути менеджерами, які б ефективно використовували простір школи та залучали б партнерів до співпраці».

На початку жовтня партія «Голос» представить план дій розвитку міста «Діємо разом», основу якого складуть результати зустрічей з експертними середовищами міста. Власне, про те, що чекає освіту і що потрібно впроваджувати йшлося на зустрічі з освітянським середовищем.

За словами лідера партії «Голос» на Львівщині, народного депутата Ярослава Рущишина, який також кандидує на посаду голови Львівської ОТГ, дуже важливо підняти статус педагога, повернути повагу до професії учителя, бо від освітян залежить, якими зростатимуть наші діти і чи зможуть вони прийняти виклики сучасності – пандемії, фейки, кризи.

«Освіта – пріоритет Голос Львова. Партія «Голос» іде у Львівську міську раду, аби зробити наше місто потужним освітнім центром не тільки України, а й Європи та світу. Лише якісна освіта зробить нашу громаду успішною у світі», – переконаний Ярослав Рущишин.

Про що говорили і що хочуть змінити:

  • запровадити школу повного дня і повернути позашкільну освіту (секції, сучасні гуртки) при школі: аби діти якісно та безпечно проводили час, гармонійно розвивалися, а не сиділи після уроків у гаджетах;
  • створити та запровадити повноцінну профорієнтаційну програму для учнів 10-11 класів – навчити наших дітей розуміти себе, аби вони могли вибрати свій життєвий шлях;
  • зробити садочки та якісне дошкілля доступними для всіх львів’ян;
  • підняти статус педагога, повернути повагу до професії учителя, бо освітяни – найважливіші; саме від них залежить, які засадничі принципи будуть у наших дітей, та, відповідно, як наша Україна розвиватиметься. Маємо допомагати: збільшувати зарплатні фонди, підтримувати їх під час пандемії. І фракція «Голос» домоглася від уряду виділити з «ковідного фонду» на освіту 10,5 млрд грн до кінця 2020 року;
  • зробити усі школи Львова доступними для інклюзивної освіти, бо зараз лише 1 школа у місті повністю пристосована для цього.

Вікторія Христенко керівниця «Школа вільних та небайдужих» пропонує запроваджувати школу повного дня для всіх шкіл і повернути позашкільну освіту (секції, сучасні гуртки) при школі.

А засновниця мережі садочків «Пташеня. Дитячий простір» Христина Шабат за збільшення кількості садочків у місті та доступність дошкільного виховання для всіх львів’ян.

Ірина Коропецька переконана, що директорів шкіл важливо навчити бути менеджерами, які б ефективно використовували простір школи та залучали б партнерів до співпраці.

«Будувати горизонтальні мережі вчителів. Наші педагоги безмежно талановиті. Об’єднуйтеся, діліться досвідом та спільними зусиллями змінюйте освіту. Маємо співпрацювати, а не конкурувати», – вважає Павло Хобзей, радник ректора УКУ, у минулому заступник міністра освіти (2015–2019), який також долучився до дискусії у якості експерта.

Вже 2 жовтня команда «Голосу» планує представити проривний план дій розвитку міста «Діємо разом».

Подібні до цієї зустрічі, за словами Ярослава Рущишина, проводитимуться і надалі, щоб почути голос міста та обговорити програми розвитку з людьми, які безпосередньо працюють і знають сфери, важливі для міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!