Кориця: 7 корисних властивостей спеції

24298 0
Експерти назвали 7 лікувальних властивостей кориці, коли спеція здатна «врятувати» від раку і запобігає хворобі Альцгеймера.
Фото: ucfamilymagazine.com

Фото: ucfamilymagazine.com

1. Кориця усуває запалення і запобігає хворобі Альцгеймера

У кориці міститься велика кількість протизапальних речовин. За останні роки з'являється все більше досліджень, що вказують на те, що основною причиною нейродегенеративних захворювань (наприклад, хвороба Альцгеймера, розсіяний склероз або хвороба Паркінсона) є хронічний запальний процес. Як показують медичні спостереження, у країнах Азії, де в їжу вживається велика кількість спецій (у тому числі і багато кориці), поширеність нейродегенеративних захворювань менше, ніж в Європі або в США.

Читайте також: Зима на тарілці: три рецепти імбирного печива

2. Кориця покращує мозкову діяльність

Для цього зовсім не обов'язково корицю вживати в їжу. Навіть запах цієї спеції може істотно поліпшити мозкову діяльність і надати вам енергії для розумової роботи.

В одному з досліджень, проведеному в США, було показано, що в приміщеннях з запахом кориці добровольці показували кращі результати різних тестів на розумову активність.

3. Кориця допомагає скинути вагу

Кориця збільшує чутливість клітин до інсуліну, що дозволяє знизити рівень цукру в крові. А при регулярному вживанні цієї спеції можна домогтися зниження ваги.

Крім зниження рівня цукру в крові, кориця також допомагає приборкати апетит, що робить її незамінним помічником для тих, хто бажає скинути вагу.

Читайте також: 5 продуктів, які варто їсти узимку

4. Кориця від болю в горлі

Мало хто про це знає, але кориця чудово знімає біль у горлі і допомагає справитися з ангіною. Якщо у вас болить горло, то покладіть 1-2 палички кориці у склянку з водою на кілька годин. Отриманим розчином зі слизом рекомендується полоскати горло. Кориця має виражену антибактеріальну дію, що допоможе вам впоратися з інфекцією в горлі.

5. Кориця проти раку

У кориці міститься унікальна речовина ціннамальдегід, яка пригнічує ріст ракових клітин. В даний час проведені дослідження, які достовірно показують, що ціннамальдегід ефективний відносно раку прямої кишки та печінки.

6. Кориця при синдромі дефіциту уваги і гіперактивності

Як показують медичні спостереження, кориця допомагає зменшити вираженість симптомів дефіциту уваги і гіперактивності у дітей. Ароматерапія з використанням кориці дає хороші результати в лікуванні та реабілітації таких дітей.

Кориця допомагає придушити стан фрустрації і тривоги, що дуже важливо при різних психічних порушеннях.

Читайте також: Топ-7 зігріваючих напоїв, що зроблять осінь теплішою

7. Кориця проти діабету

Як вже було сказано вище, кориця сприяє зниженню концентрації цукру в крові. Деякі дослідження показують, що кориця здатна підсилити метаболізм глюкози в 20 разів, що істотно покращує можливість регулювати рівень цукру в крові.

Джерело: healthinfo.ua

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!