Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

2781 0
Цього тижня пропонуємо перелік заходів для тих, хто хоче провести вихідні на свіжому повітрі, обговорити стратегію розвитку міста або просто подивитись на фільм.

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує для перегляду музичну комедію «Ідеальний голос 2». Ця історія співочих дівчат розповідає про те, якими можуть бути талановиті люди на шляху до своєї мети.

Іще одна варта уваги стрічка – це «Oscar Shorts 2015», яка поєднала п’ять кращих короткометражних фільми за версією найпрестижнішої кінопремії світу Oscar. Кожен фільм, який увійшов до збірки Oscar Shorts, пройшов довгий шлях міжнародної селекції: від локального журі в кожній країні світу до схвалення 5200 кіноакадеміками, що підтверджує художню цінність фільмів-номінантів.

Фільми можна переглянути у кінотеатрах «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30, та «Копернік», що на вулиці Коперника, 9.

День Європи у Львові

12-20 травня Україна долучиться до відзначення Дня Європи. Представництво Європейського Союзу в Україні у співпраці з 10-ма містами України проведе різнопланові заходи, що вкотре нагадають громадянам про європейськість України, її потенціал та інтелект. Приєднається до відзначення Дня Європи і Львів.

Так,  у суботу, 16 травня, у Львові відбудеться панельна дискусія «Що Україна та Львів можуть дати Європі? Що Європа може дати Україні?». Захід відбудеться з 13:00 до 15:00 в кафе«Тераса на Ринку». Львівські експерти в різних галузях розкажуть власні історії успішного розвитку Львова та поспілкуються з мешканцями міста щодо ключових проблем та перспектив подальшого розвитку Львова та України в європейському контексті.

Крім того, 16 травня у Львові відбудеться хакатон «Моє європейське місто» – конкурс молодіжних проектів. Його метою є розширення можливостей молоді для визначення найактуальніших проблем міста та вироблення інструментів для їх подолання, а також напрацювання проектів, які можна втілити у Львові для того, щоб місто стало відкритим до змін, конкурентоздатним, привабливим для інвестицій, ще більш європейським. Дата проведення: 16 травня, субота, з 10.00 до 18.00 Місце проведення: креативний простір «Communa» (м. Львів, вул. Галицька, 1)

Також  16-17 травня у Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченкові проходитиме акція, присвячена Дню Європи «Обираючи Європу». Виставка, присвячена найяскравішим подіям боротьби українців за європейський вибір у 2013-2014 рр., відбуватиметься із  12:00 до 18:00.

Крім того, саме в той день, коли Україна приєднується до святкування дня Європи, у виконанні Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» під батутою Сергія Бурка прозвучить цикл весняних серенад. Концерт відбудеться у неділю, 17 травня, о 18:00. «Віртуози Львова» презентуватимуть прем’єрні твори європейських та українських композиторів. У концертній програмі простежується географія країн, що символізує прагнення до європейського співтовариства, повагу до традицій та надбань європейської культури.

Відпочинок просто неба

У суботу, 16 травня, у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відбудеться кінопоказ просто неба. Цією подією розпочнеться сезон перегляду світових кіношедеврів на свіжому повітрі у Львові, адже подібні кінопокази відбуватимуться у парку щовихідних.

У неділю та суботу, 16-17 травня, у Парку культури пройде перший велофестиваль «Велопарк», який збере усю велоспільноту міста. Захід об’єднає спортивне, музичне, кулінарне та мистецьке поціновування велоруху.  Під час фестивалю відбудеться другий етап Чемпіонату України з велотріалу, змагання з велополо, крос-кантрі і з MiniUrbanDownhill. Фестиваль відкриє велозаїзд містом «Greenbike». Також відвідувачі матимуть змогу скористатися послугами веломайстерні та взяти велосипед на прокат від компанії veliki.ua. А для поціновувачів оригінальних велосипедів буде організована веловиставка від FrankyKustomFamily. Також відвідувачів Велопарку чекатиме ранкове заняття з йоги на велосипедах, а для найменших буде облаштована велозона.

День Музею у Львові

Вже традиційно, з нагоди Міжнародного дня музеїв, інтерактивний музей «Таємна аптека», що на площі Соборній,1, відкриває двері усім охочим. У неділю, 17 травня, та понеділок, 18 травня, перші 2 екскурсії безкоштовні.

Державний природознавчий музей НАН України традиційно запрошує всіх львів’ян та гостей міста відсвяткувати разом Міжнародний день музеїв і Європейську ніч музеїв. Насичена майстер-класами та лекціями програма чекає на гостей міста 16 і 17 травня.

Театр

У суботу, 16 травня, Перший український театр для дітей та юнацтва презентує прем’єру вистави «Небезпечна гра» . Це іронічна комедія про двох дам, які вирішили кардинально змінити своє життя. Клод втікає з будинку для престарілих, а Марго – зі святкування 18-річя своєї доньки. Втікаючи від власних проблем, вони стають на шлях небезпечної гри, яка може привести як до драматичного, так і до комічного фіналу. Тривалість: 1 год. 30 хв.

Також Перший український театр для дітей та юнацтва приготував подарунок і для найменших львів’ян. У неділю, 17 травня, буде змога переглянути виставу для дітей «Троє поросят». Всім відома казка на 2 дії розповість про те, як жили собі край села троє поросят.

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!