Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3933 0
Tvoemisto.tv традиційно пропонує вам підбірку заходів, які відбуватимуться у Львові протягом 17-18 вересня. Серед найцікавішого – останні дні Форуму видавців, запальні вечірки та музичні перфоманси, тематичний форум «Місто», а також День відкритих дверей у ботанічному саду.
фото: dailylviv.com, dt.ua, www.concert.ua, www.galka.if.ua, ua.igotoworld.com

фото: dailylviv.com, dt.ua, www.concert.ua, www.galka.if.ua, ua.igotoworld.com

Два останні дні Форуму видавців

Кожен день Форуму буде дуже насиченим. Львів'янам та гостям міста краще завчасно подбати про план дій у межах заходу. Поетичні читання, фотовиставка, презентація видавництва та візит Паоло Джордано дивуватимуть відвідувачів у суботу, 17 вересня (програма заходів Форуму в суботу – за посиланням).

У неділю, 18 вересня, організатори  запланували презентацію «Нариси історії західної філософії», кулінарний майданчик, дискусію «Герої небесної сотні», а також відповіді на питання «Як бути філософом у 21 столітті» та ще низку подій (програма заходів Форуму у неділю – за посиланням).

Тематичний форум «Місто»

Інтернет-видання «Твоє місто» запрошує відвідати тематичний форум «Місто» в рамках "Форуму видавців" у Центрі міської історії на вул. Богомольця, 6.

Ми зберемо за одним столом урбаністів, архітекторів, науковців, соціологів, митців, культурологів, істориків, підприємців, активістів – усіх, хто творить місто та активно долучається, щоб Львів якісно вирізнявся на світовій мапі.

Дискусія «Львів: провінційність vs авангард» 
Спікери : 
- Вікторія Бриндза, соціолог
- Марк Зархін – львівський ресторатор (Кумпель Груп), громадський діяч. 
- Андрій Москаленко – заступник міського голови Львова
Головні питання дискусії: Як Львову розвиватись на мапі України? Львів задає тонус іншим містам України чи живе своїм, окремим, життям? Різні погляди ззовні і зсередини.
Локація: Центр міської історії Центрально-Східної Європи, вул. Богомольця, 6.
Дата і час: 17 вересня, 12.00 год.

Дискусія «Активна громада. Як львів’янам вдається змінювати місто на краще» 
Спікери : 
- Тарас Яценко – CEO & co-founder, медіа-хаб «Твоє місто»
- Світлана Жаб’юк – шеф-редактор tvoemisto.tv, співзасновниця медіа-хабу «Твоє місто»
- Марк Зархін – львівський ресторатор (Кумпель Груп), громадський діяч 
- Володимир Глащенков – керуючий партнер ТОВ «Юридична компанія «Ейч.Ді.Партнерз»
- Олег Денис, віце-президент компанії SoftServe
- Роман Зафійовський, підприємець, учасник Комітету підприємців Львівщини
- Мар'яна Возниця, головний лікар "Охматдиту"
- Андріана Мальска, ЛНМУ ім. Д. Галицького, асистент кафедри
- громадські активісти та депутати Львівської міської ради.
Головні питання дискусії: Наскільки розвиток міста залежить від активності його громади? Презентація та обговорення успішних кейсів.
Локація: Центр міської історії Центрально-Східної Європи, вул. Богомольця, 6.
Дата і час: 17 вересня, 15.00 год.

Вхід на всі події вільний.
Дискусії також можна переглянути в режимі онлайн за посиланням: http://tvoemisto.tv/on-line/

Освітній форум

У суботу, 17 вересня, у Львові зберуться лідери думок, громадські активісти, експерти різних галузей зі всієї країни та обговорять питання освіти в рамках тематичного майданчика «Освіта».

Виклики для вищої освіти та образ університету

Дискусія між представниками університетів України і дослідниками про виклики вищої освіти та їх ефективне вирішення.

Час: 11:30 – 13:00

Місце: Читальний зал Універсальної наукової бібліотеки (пр. Шевченка, 13)

Більше про подію тут.

 

Як примножувати культурний капітал суспільства?

Учасники поміркують як залучити гравців з-поза меж освітнього простору і заохочувати їх включатись в освіту. Поділяться досвідом втілення принципу освіти впродовж життя.

Час: 14:00 – 16:00

Місце: Читальний зал Універсальної наукової бібліотеки (пр. Шевченка, 13)

Більше про подію тут.

Вечірки та концерти в рамках Форуму видавців

Ніч поезії і музики non-stop

Коли: 17-18 вересня (ніч із суботи на неділю), 22.00 – 06.00 год.
Де: клуб FEST Republic (вул. Старознесенська, 24-26).
Учасники: Аль Аґамі (Уганда-Данія), Кеннет Клеметс (Швеція), Ґінтарас Ґраяускас (Литва), Клаус Анкерсен (Данія), Сергій Жадан (Україна), Ілля Камінський (США) та інші (повний перелік – за посиланням).

Про подію: Це поєднання найкращої поезії від іноземних та українських учасників Літературного фестивалю з прогресивною музикою відомих українських гуртів. У музичній програмі виступатимуть: «Жадан і Собаки», «Zapaska», «Мантри Керуака» (екс-«Оркестр Че»), «Хамерман Знищує Віруси», спецпроект Жадан-Каданов-Турчик.
Вартість: 100 грн, на вході – 150 грн.

Музично-літературний перфоманс Dakh Daughters і Марисі Микитюк

Коли: 18 вересня (неділя), 19.00 – 20.45 год.
Де: нічний клуб «UNDERGROUND» (вул. Коперника, 17).
Учасники: український жіночий театрально-музичний гурт «Dakh Daughters», режисерка Марися Нікитюк – авторка книги «Безодня».

Про подію: Техно-перформанс передбачатиме дві частини. Перша – динамічна. Друга – у монозвукові – під один звук, що символізуватиме тишу, зачитають сюжетний фрагмент із оповідання «Маша і шафа».
Вартість: вхід вільний.

Локальний фестиваль у парку на Сихові

Інститут Суспільних Ініціатив запрошує львів’ян та гостей міста відвідати Сихів Fest to Go, що відбудеться 18 вересня в парку імені Івана Павла II. На заході можна буде отримати інформацію про цікаві громадські ініціативи на Сихові, відпочити на природі під акомпанемент акустичної та класичної музики, а також скуштувати смачну їжу. Початок — о 14.30 год. Участь безкоштовна. Вхід на територію проекту зі сторони вул. Лісна.

«Даним проектом ми хочемо започаткувати традицію проведення так званих інтелектуальних локальних фестивалів, під час яких всі охочі зможуть отримати порцію цікавої інформації, послухати живу класичну музику та загалом корисно провести час. Теж сподіваємось, що цим проектом нам вдасться поширити ідею фестивалів сусідів, коли громада активно долучається до організації спільних святкувань», — каже один з організаторів Тарас Репицький.

Фотовиставка «Люди Свободи» на площі Ринок

На площі Ринок у Львові презентують проект «Люди Свободи». Львів’янам пропонують переглянути унікальні архівні фото та дізнатися більше про особистостей, які боролися за незалежність України. Попередньо узгодили, що виставка триватиме до 19 вересня, однак організатори домовлятимуться, аби продовжити цей термін до кінця місяця.

«Проект «Люди Свободи» – це не лише виставка. Це також і відеоролики, й інформаційні матеріали. Оскільки цього року ми відзначили 25-річчя Незалежності України, то вирішили обрати 25 персоналій, які боролися за свободу і незалежність у XX столітті. 26-ий – Назар Войтович, наймолодший із Героїв Небесної сотні. Таким чином хотіли продемонструвати, що боротьба продовжується і в наш час», – розповів Tvoemisto.tv Ярослав Файзулін, один із авторів проекту, співробітник Українського інституту національної пам’яті.

День відкритих дверей у ботанічному саду

У Ботанічному саду ЛНУ ім. І Франка 18 вересня відбудеться день відкритих дверей під назвою «Осанна осені, осанна…». Львів’ян та гостей міста запрошують помилуватися осінніми рослинами, а також послухати пізнавальні лекції та відвідати екскурсії.

«Ми запрошуємо усіх бажаючих насолодитися осінньою природою на теренах нашого саду, — каже директор саду Андрій Прокопів. – Для відвідувачів ми підготували цікаві фахові екскурсії та лекції, під час яких люди більше дізнаються про осінній період у житті рослин. Ті ж, хто хоче  лише відпочити, зможуть полежати на наших галявинах».

За словами Андрія Прокопіва, відвідувачам саду не варто очікувати на буйне цвітіння жоржин, як то буває у вересні щороку. Цього року було дуже спекотне літо, тому ці квіти вже минули стадію буйного цвіту. Утім, згідно з календарем цвітіння ботанічного саду ЛНУ ім. Франка, у цей вікенд можна побачити тиси (Taxus): на їхніх пагонах серед темно-зеленої хвої з’являються яскраво – червоні «шишкоягоди». Крім того, порадують око місканти і бамбук.

День відкритих дверей запланований на 18 вересня.
Початок — о 14:00 год., вул. Черемшини, 44.  Вхід вільний.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!