Куди поскаржитись на львів’ян, які не прибирають за собаками

5360 1
Із настанням весни у Львові все більше і більше стають помітними наслідки того, що власники собак, вигулюючи їх, не прибирають за тваринами. Tvoemisto.tv дізналося у начальника управління екології та благоустрою Львівської міської ради Андрія Галушки, який за таку поведінку власників чотирилапих передбачений штраф та куди на це можна поскаржитися.
фото: uk.pinterest.com

фото: uk.pinterest.com

Який штраф?

Як розповів Андрій Галушка, поведінка власників собак регламентується Правилами благоустрою міста Львова, які визначають основні засади використання об’єктів благоустрою мешканцями міста. «У Правилах ідеться, що власник собаки зобов’язаний прибирати продукти життєдіяльності, які тварина залишає у громадських місцях. Якщо він цього не робить – то це факт порушення правил благоустрою і, згідно 152 статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, за такі діїпередбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу віз 340 до 1369 грн. Є відповідна ухвала сесії міської ради, тому на законодавчому рівні це питання врегульовано», – розповів начальник управління екології та благоустрою.

Кому поскаржитись?

«У Правилах написано, що контроль за їх виконанням здійснює інспектор КП «Адміністративно-технічне управління». Нині це комунальне управління має у своєму складі 8 інспекторів із благоустрою. Відповідно саме вони повинні складати протоколи правопорушень за 152 статтею.

Окрім цього, зараз у Львові вже діє патрульна поліція, у складі якої є і піші патрулі. Стаття 222 Кодексу України про адміністративні правопорушення надає право патрульним поліцейським складати протоколи за 152 статтею. Таким чином, ми маємо дві установи, які можуть складати протоколи на подібні правопорушення. Тому кожен громадянин, який спостерігає за подібними діями (або бездіяльнстю) власників собак, може зробити зауваження та викликати поліцію», – каже Андрій Галушка. Проте, як повідомила Tvoemisto.tv відповідальна за прес-сектор Управління патрульної служби міста Львова Катерина Рибій, подібних звернень до поліції міста ще не надходило.

Читайте також: У Львові монтують перший майданчик для вигулу собак. Фото

Тому львів’яни, що стали свідками того, як власники тварин не прибирають продукти життєдіяльності своїх улюбленців, можуть скаржитися у поліцію (номер телефону: 102) або ж у КП «Адміністративно-технічне управління» (номер телефону: 0322 443 041).

«Це питання зараз дуже актуальне і ми навіть звернулися до ЛКП «Муніципальна дружина», представники якої також патрулюють місто, із проханням, щоб і вони залучали мешканців до прибирання і викликали поліцію, у разі небажання цього робити», – додав чиновник.

Яка процедура розгляду протоколу про правопорушення?

Після того, як відповідальні особи складають протокол про правопорушення, його розглядають на засіданні адміністративної комісії. «Ця комісія встановлює, чи є вина людини і виносить постанову, у якій визначає межу покарання (розмір штрафу). Якщо це перше правопорушення, то передбачено мінімальне покарання, але якщо вони системні – то є імовірність, що до людини застосують максимальну межу покарання», – розповів начальник управління екології та благоустрою.

Нагадаємо, у Львові з'явилися перші станції для прибирання після собак. Це стало можливо завдяки тому, що ініціатива Dog-Friendly City виграла грант у Всеукраїнській екологічній програмі «Будуймо ЕКО Україну разом!».

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
25 Липня, 2017 16:03
юзер по-перше, куди викидати ці "продукти життєдіяльності" (у звичайні смітники їх викидати заборонено, але й таких у спальних районах дуже мало (майже нема)?
по-друге, коли за собою будуть прибирати "продукти життєдіяльності" люди - пусті пляшки, обгортки, окурки, використаний однаразовий посуд) ну і те....саме те, що Ви подумали?
Все залежить від культури господаря та інших людей
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!