Київські сапери досі розміновують район Виноградар та ліси на Вишгородському напрямку

1852 0
Також триває обстеження Пущі-Водиці.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Мінна небезпека зберігається на околицях Києва – там, де велися бойові дії. Нині тривають роботи з розмінування низки районів та напрямків, особливо в лісових масивах. Про це повідомляє голова Київської військової адміністрації Микола Жирнов.

«Завершується робота на Житомирському та Броварському напрямках. Продовжуються роботи з розмінування в районі Виноградара та на Вишгородському напрямку, особливо в лісових масивах. На цій місцевості сапери вилучають мінно-вибухові загородження противника та вибухонебезпечні предмети. Також тривають роботи з обстеження території на вибухонебезпечні предмети у Пущі-Водиці. КП «Київпастранс» після обстеження пошкоджених ділянок саперами розпочало роботи з відновлення колій. Фахівці мають встановити 250 рейок та близько 600 шпал», – пояснює він.

Читайте також: На війні загинув український поет та музикант Ілля Чернілевський

Загалом від початку повномасштабного вторгнення підрозділи ДСНС виявили та знищили 985 вибухонебезпечних предметів. Вони обстежили та очистили територію площею 21,47 га.

«Навіть з часом вже на обстеженій саперами території можуть виявлятися вибухонебезпечні предмети. Тому, навіть працюючи на присадибних ділянках, чітко дотримуйтеся інструкцій про дії у разі виявлення вибухонебезпечних предметів», – додає Жирнов. 

Водночас, за його словами, ситуація в місті контрольована. 

Нагадаємо, інструкцію, як діяти, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет, читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!